Haber Detayı
08 Ekim 2022 - Cumartesi 16:37
 
BİR GARİP TEŞEKKÜRLEŞME
1. bölümde Kırkağaç'ta doğal gaz üzerine konuştuk sevgili M.Güneş abiyle. Bu gün ise geçen ay ilçemiz de bir aktiviteden geride kalanları konuşacağız.
RÖPORTAJ Haberi


Röportajımızın bu ikinci bölümü. Devam edeceğiz sohbetimize.

E.Duman- Peki dönelim konuya abi. Geçtiğimiz günlerde Kırkağaç’ta görünürde çok değerli ama özü çok çelişkili (kendi paylaşımlarından çıkardım ben bunu, hayali değil yani.) bir etkinlikten geriye kalanlar üzerine konuşalım isterim. Kırkağaç’lıların “Gurmeciler” diye isimlendirdikleri bu arkadaşları geçen yıl, sen herkesten farklı bir gözle bizlere sunmuştun. Anlattığın ayrıntılar çok fark edildi diyemem ama bende bu fark çok değerliydi. Özellikle 1. lik ödülünün “ABD Gezisi’ olması enteresan ve ilgi çekiciydi. Ve biraz da pahalıydı. Yani attıkları taş kaldırdıkları kuşun çok çok üstündeydi. O konuda sen ısrarla başka çok insanın göremediği yönleri yazmıştın.

O dönemde içlerinde birkaç değerli abimiz o oluşumdan kavgalı demeyelim de ama öyle bir temelde koptu.

Ayrılan abilerimizden kimse bir açıklama yapmadı bu konuda (ki ayrılan abilerimiz öyle “birileri ya” değildiler, bildiklerim Kırkağaç’ta iyi insanlardı. İsim vermiyorum çünkü kendileri bu konuda zahmet edip açıklama yapmadılar. Bende onlara saygımdan isim vermiyorum) aksilik ya bu yıl yine kendi içlerinde, hareketli bir etkinlikten sonra, çok önemli ayrılıklar gördüm (sonradan bu paylaşımlarını silseler de ben ekran görüntülerini aldım.)

 

 

Buradan ne anlıyoruz ?

 

M.Güneş – Bunun devamı yok mu?

 

E.Duman - Hayır abi devamını yetiştiremedim.

 

M.Güneş – 2. Belgeye baktığım için biliyorum, bunu yazan kişi bir sonraki resimde de anlaşıldığı gibi (Sema hanımfendi) 2 kişi yi yok sayarak bir teşekkür mesajı vermiş. Sebep çok açık, gerçekleştirilen bir etkinlik adına (kendisi ‘Senlik’ diyor) destek bulduğu kurum ve kişilere yapılan bir teşekkür var burada. Ama bu etkinlikleri düzenleyen derneğin her şeyini kendisinin yaptığını, hem de 15.000 YTL. (gerçi biz YTL yi kullanmayalı neredeyse 10 yılı geçti) para harcadığını söyleyerek sitem etmiş. Ve bu konuda bir açıklama istemiş. Teşekkür edilmemesi hakkında bir açıklama görmediğinden olsa gerek, bunun bir bedeli olarak kendi deyimleri ile ‘Senligin’ hayata geçirilmesinde katkıları olan iki kişinin yerine, yeni gönüllüler (!) aradığını duyurarak kendi istekleri ile ayrıldıklarını duyurmuş.

 

2. belgeye bakınca ortada bir şeylerin ters gittiği anlaşılıyor.

 

 

 

Alp Özerdem isimli kişi mesajı yazanın Sema isimli bir hanımfendi olduğunu yazıp, kendisi ve eşinin orada, teşekkür edilenler arasında olmayışına kendince haklı sebepler sunuyor. “Bu girişimin kuruculari ve bu günlere gelmesini sağlayan kişiler olarak oncu olduk. Sadece bu yilki Senlik için bizler 15.000 YTL’lik (acaba yıllar önce ‘YTL’nin tedavülden kaldırıldığını bilmiyor mu yazan kişi. Ülkesinden çok haberdarmış anlaşılan)  harcama yaptık. Konusmacilarin bulunmasindan, Unesco desteğinin saglanmasina ve medya haberlerinden yerel yönetimdeki ilişkilerin olusturulmasina bizlerin katkilarini gozardi etmeniz bizi çok uzdu” [Yazım ve dil hataları yazanın kendisine aittir] diyerek Sema hanımfendi’nin neler yaptığını yazarak devam ediyor. Buradan da anlaşılıyor ki bizim bilmediğimiz şeyler olmuş.

 

 

Alp beyfendi,  Sema hanımfendinin teşekkür mesajını boşa düşürecek şu mesajı atıyor sonra.

 

 

Şu 'teşekkür" ün kerametine bakarmısın. Anlayanaçok şey anlatıyor aslında. Bizde her iki isme teşekkür edelim. Alp beyfendiyide kutlayalım. Çok iş yapmış kendileri nede olsa... Bir de üstüne 15.000 YTL (!) [ Tl. Olsa gerek. Kafası çok dolu her halde, nede olsa prof. bu ]

 

Konumuza devam edercek olursak, bizim bilmediğimiz şeyler olmuş.

 

Ama bunula bizde şunu da bilmiş oluyoruz.

 

Burada, Kırkağaç'ta ki gurme ve gurme etkinliklerinde kimsenin kendilerine pay çıkaracak, bir konu kalmamış. Her şeyi beyfendinin kendisi yapmış. Ee haklı olarak kendilerinin yok sayılmasını sindiremiyor. Diğer paylaşımlarında da göreceğimiz gibi gereğini de yapıyor.  İki hanımfendiyi kibarca (!) olayın dışına taşıyor.

 

 

 

 

Ama burada asıl bakılması gereken konu, dernekler yönetmeliğinde istifa denen bir müessese, bir uygulama var, ya da yönetim kararları sonucunda işler yürür. Burada sözü edilen iki kişi için bir istifamı var, yoksa yönetim kararımı alınmış?

 

Yönetim kararı alınmışsa kamuoyuna bir açıklama var mı? Yoksa kamunun bunu bilmesine gerek yok mu denilmiş. Bunu da bir kenara not etmeli. Alp Özerdem hangi resmi kimliği ile aşağıda ki mesajı yazıyor bilmiyorum tabi. Bunuda adı geçen dernek yöneticileri açıklar mı bilemiyorum.

 

 

Benim asıl merak ettiğim ve gündemde tutmaya çalıştığım bir konu var ki çok öneli. Geçen yıl 1.lik ödülü olarak verilen ABD gezisi ne oldu?

 

Tasfiye edilen Sema isimli hanımfendi benim bir yazımın altına şunları yazmıştı ;

“Bende bu projede gönüllü biri olrak kızımızın 2 ekimde düğünü var  Sonrasında Amerikaya Eşiyle Birlikte gidecek Ekim Ayında gitme isteğide Dilara kızımızdan gelmiştir işlemler Başlatıldı Merak etmeyin Herşey çok güzel olacak (2022-05-24 13:14:36) [Yazım ve dil hataları yazanın kendisine ait]

 

Hala aynı fikirde mi merak ediyorum. Burada bir yorum yapmayı kendisi için uygun görür mü?

 

Ayrıca ne oldu 1. Olan kızımızın ABD gezisi?

Bu gün 8 Ekim, Sema hanımfendi 2 Ekim demişti.

 

Gitmiş mi, yoksa son günün modası olan helalleşme mi yaptılar?

 

Helalleşme bir bedel mukabilinde mi oldu, yoksa bedelsiz mi oldu bunları merak ediyor insan. Ne de olsa kamuya açık bir duyuruydu bu ödül ve bende kamu dan bir birey olarak bilgilenmek istiyorum. Bu hakkımı kullanıyor olmama kimse darılmaz sanırım.

Belki Sema hanımfendi bu yazının altına, konu hakkın da bir yorum yapar kim bilir…

Merakla beklerim.

 

E. Duman – Yani ortada bir ‘diyet’mi var dersin?

 

M. Güneş – Bu eskilerin deyimidir. Tam anlaşılması için öylede diyebiliriz. Bu gurme işinin bütün alyapısı ve öncülüğü Alp Özerden tarafından yapıldıysa (ki kendi öyle söylüyor belge 2 ve 3 de görülüyor.) kendisine bir teşekkürü neden çok gördüler merak konusu.

 

Ancak olayların 2. bölümünden anlaşılıyor ki ‘gurme’ işinde görev alanların tümü konu mankeni. Çünkü her şeyi Alp Özerdem yapmış.

 

Bende aynını söylemiştim anımsarsan. “Bu tür işlere soyunanlar o toplumun en temiz ve çalışkan insanlarını bulur onlar üzerinden yürürler”diye. İşte o yürüme budur.

Hiçbir açıklama yapmadılar biliyorsun. Atatürk Evi diye ilkesizce ABD Büyükelçiliğinin kapısına gittiler. Ama eli boş döndüklerini biliyoruz. Hiç Atatürk adına ABD ye el açılır mı?

Neyse konumuza dönecek olursak geçen yıl söylediklerim bir yıl sonra doğrulandı.

 

Nitekim bunun gerçek olduğunu bir ‘teşekkür mesajı’n da ki (kasıt mı, ihmal mi bilmiyoruz) içerikten anlıyoruz.

 

Sema hanımfendi nin Alp Özerdem ve eşini görmeyip onların isimlerini teşekkür mesajına yazmayışı kendilerine dönüp ‘teşekkür’le sonuçlanıp, yerlerine yeni ‘gönüllü’ler aranmasına yol açıyor.

 

Kendileri için hayırlı olsun. Buna alet edilen iyi insanlar adına sadece üzgünüm.

 

E. Duman – Peki abi son sorum olsun bu… Sence Sivil Hareketler ve Sivil Toplum Kuruluşları nedir, nasıl bakıyorsun bunlara?

 

M. Güneş – Sivil toplum hareketleri çok uyanık olmak koşuluyla her zaman desteğe değer. Ancak kimi zaman da bu oluşumlar kişilerin, olayların, konuların parlatılmasın da kullanılır ki, buna da gizli yol hikayesi olanlar baş vurur. Bunlar olunca işin rengi STK lıktan çıkıp, başka işlere yönelir.

 

Örnek vermek gerekirse geçmişte yaşadığımız iki olaydan söz etmeliyim.

 

Biri gerçekten ‘Sivil Toplum Hareket’iydi… Diğeri ise Sivilleri Kullanan bir hareketti.

 

Birinde kendiliğinden toplumsal duyarlılıklar sonucu gelişip, tüm ülkeye yayılmış ve uzunca bir süre sürmüştü. Orada da bu ‘Sivil İnisiyatif’ hareketini provoke etmeye çalışanlar çıktı, ama geneli kullanamadılar. İkincisi ise tamamen gizli ajandası olanlar tarafından organize edildi ve ülkemizin bir bölgesi provoke edilerek Türküye Cumhuriyeti bir sınavdan geçirildi. Deneyenler yanıldılar.

 

 Ama şunu da bilmekte fayda var. Evet o, provokatörler yenildi ama yok edilemediler. Bu iş sadece silahla çözülecek bir konu değil. Bu işi yenilecekse doğru bir ideolojik mücadele ile yenilir. Onu da bu halk başaracaktır. Savsaklayan iktidarlara rağmen hemde.

 

Yani özetlersek Sivil İnisiyatif ya da Sivil Toplum Kuruluşları her zaman bir toplumun en hassas kurumlarıdır. Kimlerin doğru, kimlerin gizli ajandaları ile bu işe soyunduğunu anlamak için “Parayı Takip Edeceksin”. Bu yanılmaz bir kuraldır; “parayı takip et gerçeği öğren, para yalan söyleyemez.”

 

Siz gençler bu işleri sizden öncekilerden daha iyi yapacağınıza inanıyorum.

 

Her şey için teşekkür ederim.

 

E.DUMAN - Bende sana teşekkür ederim söyleşi için.

 

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BİR, GARİP, TEŞEKKÜRLEŞME,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1