Haber Detayı
18 Aralık 2021 - Cumartesi 01:49
 
ATATÜRK EVİ İÇİN KONUŞTUK 3
ve bu söyleşinin 3. ve son bölümüne geldik.
RÖPORTAJ Haberi


-KTV:  Peki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı buna ne der sence?

-M.Güneş :  Pes der herhalde.

 

Bunun altına imza atacağını, bunu onaylayacağını sanmıyorum. Ak Parti’li yetkililerin de bunu kabul edeceğini sanmam. İsmail Gedüz’ün böyle bir işe girişmiş olmasını anlamakta zorlanıyorum. Kimler nasıl kandırdı bilemiyorum. Kötü niyetli olduğuna inanmak istemiyorum. Saflığı diyorum.

 

Geçmişe bakın göreceksiniz; bu ABD denen şeytanın işbirlikçileri bir yere girerken o yerin en temiz ve düzgün insanlarını ağlarına düşürürler.

Ben bunu 2021 Mayıs’ındaydı sanırım, sosyal medya da yazdığım bir yorumda açıklamıştım. “Şeytanın işbirlikçileri ilçemizin en başarılı ve tertemiz insanlarını hedefe alıyor” dedim.

 

Ve politik olarak etliye sütlüye dokunmayan etkisiz işleri abartırlar, işte “Gurme işi” gibi … İsimlerinin önünde ki efendileri tarafından verilmiş unvanları kullanarak o, saf, temiz başarılı insanlarımızı kafa kola alırlar. 

 

Nitekim aldılar da. Ama ilerisi için onlardan umutluyum. O yolu yürümeyecekler. Çünkü iyi insan olduklarından kuşkum yok. Doğruyu da işte gösteriyoruz. Yanlışta ısrar etmeyeceklerine inanmak istiyorum.

 

Bakın bir tarih vereyim ABD seçimlerini alan Biden dan sonra, ABD kongresinde “Deniz Ötesi Muhtemel Operasyonlar Fonu” nun (Trump ekonomik yükünden dolayı bu yasayı onaylamamıştı. 'Demokrat' sözcüğünün sevimli (!) algısını taşıyan yeni şeytanlar bu yasasyı bir çırpıda çıkardılar) onaylanma tarihini önemle dikkate alın. Ondan sonra ilçemizde ABD kaynaklı ABD seviciliği adına nelerin olduğunu gözlemleyin.

 

Ben bu tarihlerde Kırkağaç’ta özelde de www.kirkagactv.com da yazan arkadaşlarımla bu düşüncemi paylaştım. İkna olanları biliyorum.

 

Hatta önce sessiz kalıp sonra ikna olanlar da var.

 

Hatta biri var ki, şu sözünü unutmuyorum “paranoya yapmaya gerek yok” dediydi. Sonradan nelerin yaşandığını belki bir gün yazarım. Henüz erken.

 

Sorunuza son noktayı şöyle koyayım Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı sn. Cengiz Ergün’ün Atatürk adının böyle seviyesiz durumlarla kirletilmesine asla razı olmaz diye düşünüyorum. Bunu MHP nin ilçemizde ki yöneticilerine sorun isterseniz. Yanılmayacağımı tahmin ediyorum.

 

-KTV:  Emin değil misiniz yani?

 

-M.Güneş : Hayır, “emin değil misiniz” sorusu tuzak bir soru oluyor burada. Bu durumlarda kişilerin kendi özü ile açıklıyor olmaları esastır. Ben buna inanıyorum. Söz konusu kişi ya da kişiler, Manisa’da sıradan insanlar değil ki, onları konu eden bu tür yazılardan mutlaka danışmanları aracılığı ile haberleri olmalı. Olmuyorsa bir şeyler eksik demektir. Haberleri olduğunu varsayıp, bu konuda kendi açıklamaları daha güzel olmaz mı?

 

Örneğin ben Manisa ADD Başkanı Hamza Kopal’a, Kırkağaç CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar’a, Sayın Rıza Kayadipli’ye, Dr. Sami Mahir Kireşçi’ye, CHP Kırkağaç Belediye Meclis Üyesi Üstün Dönmez’e, İsmail Turhan’a ulaşıp konu hakkında görüştüm. Bu konu ile ilgili açıklama gereği duyacaklarsa kendileri yaparlar. Onların adına benim onlarla konuşmalarına dayanarak bir şeyler söylemem yakışık almaz.

 

Çünkü söz konusu olan ATATÜRK… Bu konuyu kimse öyle önerenlerin öngörüsüzlüğü ve bilgisizliğine bırakmaz. Bırakmamalı da. ATATÜRK adını bu ülkede ‘emperyal fonlarla’ yaşatma aldatmacasına kimse izin vermemeli.

 

-KTV: O protokolü imzalamak, ABD Büyükelçiliği fonuna baş vurmak bu kadar mı sorunlu yani?

 

-M.Güneş :  Hayır protokolü imzalamak mesele değil. Mesele ABD ye el açmak. El açar duruma getirmek. İsmail Başkan iyi bir insan olabilir, kim bilir belki de harika biridir, iyide bir esnaf olabilir, nitekim öyle ama iyi bir politikacı değil. Bu ortada değil mi? Yeterli donanımdan uzak bir taşra politikacısı.  Ekonomi bilmez, sosyoloji bilmez, felsefe bilmez, öngörüsüz ve kibirli…Politik analiz yapabilme yeteneği sıfır kardeşimin. Kibir, yetersizlik, hak edilmemiş mevki sahip olan ve çözüm üretemeyenlerde görülür genellikle.

 

Siz gidin Alay Komutanı’na Güneydoğu’dan gelen şehitlerimizin kimin kaynakları, politikası ve  işbirlikçilerinin tuzakları ile vurulduğunu bildiği halde, böyle bir protokole imza attırabilir misiniz? Aynı soruyu Emniyet Müdürümüze de sorun.

 

Neredeyse  her gün şehit haberleri ile hınç doluyoruz. Orada, Güneydoğuda mücadele ettiğimiz güç kim?

 

ABD nin kara gücü değil mi?

 

Ki, bunu kendileri açıklıyorlar “ypg-pkk bizim kara gücümüz” diye.

 

Haydi gidin bu gerçeklerin bilindiği yerde böyle bir protokol imzalayın.

 

Siz Hasan Karaosmanoğlu’na böyle bir işbirliği protokolünü (ABD Fonlarına baş vuralım diye) imzalata bilir misiniz?  Sorun kendisine.

 

Rıza Kayadipli Başkana bunu protokolü imzalata bilir misiniz? Onuda bulabilirsiniz Kırkağaç’ta, sorun kendisine…

 

STK Yöneticilerine sorun, Emin Özarı’ya sorun, Mehmet Özçetin’e sorun, ABD fonlarına el açar mı bu arkadaşlar?

 

Kırkağaç’ta ki tüm Siyasi Parti İlçe Başkanlarıma sorun. Hangisi buna onay verip, katılır?

 

Evet bu protokol sakat ve sakıncalı. Sorunlu. İsmail Gedüz, 3 gün sonrasını göremeyecek kadar öngörüsüz bir politikacı konumuna soktu kendisini bu öngörüsüzlüğü ile.

 

-KYV: Söz konusu protokolü öneren Dernek için söyleyeceğiniz bir şey var mı peki?

 

-M.Güneş :  O dernek hakkında söylenecek çok şey var tabi ama öncelikle o, dernek yöneticilerini o, derneğin örtülü hedeflerinden (!)  ayırmak lazım.

 

O dernek görünürde üstlendiği işlerle okyanus ötesinden bağımsız uğraşırsa Kırkağaç için iyi işler yapabilir. Ama ABD nin Kırkağaç şubesi işlevine soyunursa yazık olur orada ki arkadaşlara. Hepsi de bu kötü vebali üstlenmeyecek kadar değerlidir çünkü.

 

Orada görev alan tüm arkadaşların iyi niyetli olduklarına hiç şüphe yok.

 

Çünkü “Gönüllü Sosyal Sorumluluk” tur böyle işlerde yer almak. Ben tümünün iyi niyetinden şüphe duymadığımı söylüyorum ama iyi niyetli olmak, yanlış yapmamanın teminatı olmadığını da hatırlatıyorum onlara.

 

Yarın, dün birilerinin aldatıldığı gibi “ALDADILTIK” konumuna düşmemeliler. Bu gün için yaşadıklarınızı analiz edin. Böyle bir çalışmada yer aldığınız için elbette kutluyorum. Fakat oradan işin iç yüzünü görüp kopan arkadaşlar oldu, onları bir dinleyin derim.

 

Orada ABD ye bağlılık yemini olanların oyuncağı olmayın lütfen.

 

Yarın pişman olursunuz. Daha dün (09.12.2021) 3 tane fidanımız al bayraklı tabutlarla memleketlerine geldi. Onların canını alan silahların nereden, kimlerin hangi fonlarından temin edildiğini bir düşünün lütfen.

 

-KYV: Bu konu daha çok su kaldırır sanki. Yine de sorularımıza samimi yanıtlarınız için teşekkür ediyoruz. Sağ olun. İleride ki söyleşilerimizde buluşmak üzere hoşça kalın.

-M.Güneş : Sizde sağ olun var olun. Her zaman hazırım sorularınıza.

 

Sevgili okur, bu uzun söyleşiyi 3 bölümde tamamlamış olduk.

 

Aşağıda ki linklerde bilgi edineceğiniz yazılar var.

Merak edeceğinize eminim.

 

https://tr.euronews.com/2020/02/10/pentagon-dan-gelecek-yil-icin-740-milyar-dolarlik-butce-talebi

https://www.aa.com.tr/tr/gundem/pence-yildirim-bolgesinde-3-asker-sehit-oldu-6-terorist-etkisiz-hale-getirildi/2443110

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: ATATÜRK, EVİ, İÇİN, KONUŞTUK, 3,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1