Haber Detayı
11 Haziran 2024 - Salı 01:26
 
Bu Yıl Sinek İlacı Öksürük Yapıyor
İlçemizde özellikle yaz aylarında sıklıkla rastladığımız bir uygulama var. Sinek, Yakarca ve sivrisineklere karşı yapılan Biyosidal Uygulama yani sisleme tekniği ile sokak sokak zehirli madde püskürtülmesi. Sinek ve haşeratla mücadele için hepimizin talep ettiği bu yöntem bu yıl biraz rahatsız edici bir hal almaya başladı. Son günlerde gerçekleşen uygulamada atılan ilacın doğrudan insanı etkilediği gözlemleniyor.
SAĞLIK Haberi


Biyosidal Uygulama yani sinek ilacı arabasıyla ilaç püskürtme işlemi bu yıl halkı doğrudan etkiliyor. Kırkağaç belediyesinin aslında halkı haşerattan korumak için düzenli aralıklarla yaptığı bu uygulamada kullanılan ilacın değiştirildiği düşünülüyor.  Halkımız için yaz aylarında sokakta konukomşu vakit geçirmek bir yaşam biçimi malumunuz. Parklar, bahçeler, kahvehaneler vatandaş geceleri uzun saatler dışarıda. Bu zamanlarda uygulaması yapılan biyosidal ürün püskürtme işlemi ise maruz kalan ahalide öksürük, öğürme hatta kusma gibi zehirlenme belirtisi olabilecek etkilere yol açıyor. Peki bu yıl ne değişti, her yıl yapılan bu uygulamanın bu yıl halkı bu kadar etkilemesinin sebebi ne?

Biyosidal ürünlerin değerlendirilmesi, izinlendirilmesi ile piyasa gözetimi ve denetiminin yapılmasından T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü sorumlu. Bu ürünlerin belediyeler tarafından halk için kullanılması ise bir mevzuata bağlı.  Bu mevzuatta Avrupa Birliği ile uyumlu olarak hazırlanan Biyosidal Ürünler Yönetmeliği hükümlerine göre biyosidal ürünler ile ilgili iş ve işlemleri kapsıyor. Dolayısıyla bu ürünlerin kullanımı ve uygulaması sinek ve haşeratla mücadele amacıyla kullanılabilir ve bu standartla insanların etkilenmesinin minimum seviyede olması için bir takım önlemler belirlenmiştir.

Sıcakların artmasıyla sıklaşan uygulamada olumsuz etkilenen vatandaşın ise tepkisi ortak. "Sinek ilacı atılmalı, ancak bizi bu şekilde etkilememeli." Biz de 75 yıl sonra ilçemizde önemli bir başarıya imza atan Üstün Başkan'a bu şikayeti iletelim ve önce sağlık diyelim.

 

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Bu, Yıl, Sinek, İlacı, Öksürük, Yapıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı