Haber Detayı
30 Mayıs 2024 - Perşembe 00:24
 
BİR GIDA HABERİ DİYİP GEÇME
13.12.2019 tarihli gazetelerde çıkan Meclis Dışişleri Komisyonu’nda geçen hafta görüşülerek kabul edilen Türkiye ile Sudan arasında imzalanan ticaret ve ekonomik ortaklık anlaşmasında ki "eşek eti" dün Kırkağaç'ta bir kasapta görüldü. Ne tesadüf değil mi?
SAĞLIK Haberi


29 Mayıs 2024 tarihli Evren Şaki haberiyle duyurmuştuk konuyu.

 

Bir pideci ve kasaptan alınan örnekler kimyasal analizleri sonucu "eşek eti" çıkmıştı.

 

Savcılık aşamasında bu gün, duyumlarımıza göre suçu kasap üstlenmiş.

Ve tabi pidecinin aklanması ile dava süreci devam edecek.

 

Bu olayı 2019 yılında Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen Türkiye ile Sudan arasında imzalanan ticaret ve ekonomik ortaklık anlaşmasına dikkatinizi çekelim... Haber gazetelere şöyle yansımıştı.

(Bu günde Yılmaz Özdil günlük youtebe konuşmasında bu konuyu ele almış. Ne tesadüf ama. Videonun 24. dakikasından sonra izlemenizi öneririm. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz)

"Meclis Dışişleri Komisyonu’nda geçen hafta görüşülerek kabul edilen Türkiye ile Sudan arasında imzalanan ticaret ve ekonomik ortaklık anlaşmasına göre, Türkiye 500 ton at, eşek, katır veya bardo eti, bunun yanı sıra sığır, domuz, at, eşek, katır veya bardoların yenilen sakatatını da ithal edecek."

Bu duruma İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan tekpi gösteriyor, diyorki, "Peki ithal edilecek etler ve sakatatlar Türkiye’de nerede kullanılacak?"

 

Prof. Dr. Murat Arslan bu etlerin kedi-köpek maması dışında kullanılmasını denetleyecek kurumlar yok, onun için halk sağlığı tehlikede diye yalvarıp bunun bir rüya olmasını diliyor. Eee bu gün görüyoruz işte, bu bir rüya değil, gerçek.

 

Kırkağaç'ta görülüyorsa büyük şehirlerde durum nedir varın siz düşünün.

 

Şimdi durumu özetleyelim.

 

At-Eşek etini devletimiz sıfır gümrükle ülkeye sokuyor. Kılıfı hazır hayvan maması yapılacak diyorlar. Peki denetim var mı?

Yok !

Et Balık Kurumu neden işlevsizleşti sizce?

Piyasaya Fetö eliyle bir "helal kesim" furyası sokulmuştu hatırlayın. Cemaat-Tarikat-Zırcahil atmosferinde körleştirildi insanlar. Helal kesim çıkmadan önce biz binlerce yıldır haram kesim mi yiyorduk ya? Canı cehenneme bu tarikatların. Ülkenin tüm ayarlarını dağıttılar. (Ben kendi adıma "helal kesim" denen yerlerden asla et almıyorum. Çünkü haram oralardan besleniyor.)

 

Denetimsiz piyasada bu etleri dolaşıma birileri toptancı olarak sokuyor, sorumlu vicdanlı görevliler tarafından yakalanırsa parekenteci suçu üstleniyor ve konu böylece kılıfına uydurulup bir kurbanla işi kurtarıyorlar.

 

Kırkağaç'ta olduğu gibi, toptancı var mı bilmiyoruz.

Burada TOPTANCI KİM?,

Parekendeci suçu üstlendi.

Bak pişirici de aklandı.

 

Hayrını görün arkadaşlar.

 

M. Güneş yazdı.

 

Dip not: Kırkağaç'ta habercilik yapan gençlere önerimdir; Böyle haberleri yılmadan, korkmadan sayfalarınızda yayınlamalısınız çocuklar. Reklam kaygınızı anlıyorum ama bu haberi yapıp "eşek eti" satmadığını iddia edenlerden daha çok reklam alabilirsiniz. Ancak paradan daha değerli şeyler var ki o da "HALKIN HABER ALMA HAKKINA BAĞLI OLMAK" buna bağlı kalın kazanırsınız çocuklar.

Size bu bir dost önerisidir.

 

Halktan haber saklamayın.

 

İki gün geçti halkın eşek eti yediğini onlara duyurmadınız.

 

Oldu mu peki bu?

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BİR, GIDA, HABERİ, DİYİP, GEÇME,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı