Haber Detayı
04 Mart 2023 - Cumartesi 23:56
 
BİR MÜLKİ AMİRİN HAYATI
Kırkağaç'ımızdan geçerek değerli görevlerinden sonra yine Kırkağaç'ı hatırlarken heyecanlanan bir insan O... Mustafa kemal Keskin. Kendisinden izin alarak hazırladığı "Bir Mülk-i Amirin Hayatı" kitabını Kırkağaç Yazın Platformu portalından yayımlıyoruz. İlgiyle okuyacağınıza eminim.
DENEMELER Haberi


Ön Sözünden başlayıp devam edeceğiz.

 VATAN MİLLET VE ATATÜRK AŞKİYLA ÇALIŞAN MÜLKİ AMİRİN HAYATI 

ÖNSÖZ

 

             Köyde doğduğum günden itibaren hayatımı gerçekleşen haliyle olduğu gibi yazdım. Köydeki çocukluk yıllarımı, zor ve çetin şartlar altında Sivas İli Gemerek İlçesi Eğerci köy ilkokulundan başlayarak Kayseri Nazmi Toker Ortaokulu ve Kayseri Lisesinde orta öğretimi tamamlayıp,  Siyasal Bilgiler Fakültesine girerek mezun olup Türkiye Öğretmenler Bankasında Müfettiş Yardımcısı olarak iş hayatına başladığımı, asil müfettiş olduktan sonra Kaymakamlık sınavını kazanarak Gemerek İlçesinde yetişen ilk Kaymakam olduğumu, Alın teri, Göz nurumla İstanbul Vali Yardımcılığına kadar Yükseldiğimi, Askerliğimi, görev yaptığım ilçelerdeki Kaymakamlık görevim ile Vali Yardımcılığı dönemini kaleme aldım.

 

         Bu kitabın yazarı ve editörü benim. Edebi bir eser olmayıp tamamen özel ve resmi hayatımı özetlemektedir. Nokta, virgül, kelime ve cümle hatası olabilir. Okuyucularımın hoşgörüsünü bekliyorum. Özellikle köy hayatındaki kelime ve deyimleri söylendiği gibi kullandım. Görev yaptığım yerlerde, Milli bayramlarda, açılış ve temel atma törenlerindeki konuşmalarımdan örnekler vererek, İlçelerdeki hizmetlerimizi veda mesajlarımda ayrıntılı olarak açıkladım. Hizmet götürürken karşılaştığım önem arz eden olaylar ile anılarımı vurgulamaya çalıştım.   Kesinlikle ticari bir düşüncem yoktur. Temel amacım Anadolu'nun köyündeki bir ailenin çocuğunun ne şartlarda eğitim aldığını, ne tür sıkıntılar yaşadığını, hayata atılınca, Vatan, Millet, Bayrak ve Atatürk aşkıyla ne şekilde hizmetler gerçekleştirdiğini göstermektir. Gelecek kuşaklara örnek teşkil eder, ders çıkarılırsa kendimi mutlu addedeceğim.

         

 

    Türkiye Cumhuriyetinin Okullarında okudum. Tek evladımızı da Devletin okullarında okuttuk. Devletimize olan yükümlülüğümü doğruluktan dürüstlükten şaşmadan gece gündüz çalışarak yerine getirmeye çalıştım. Vatanıma hizmet edebildiysem öncelikle Anne ve Babamın, Kardeşlerimin, Akrabalarımın, Saygı Değer Öğretmenlerim ile Sayın Valilerimin, Meslektaşlarımın, Üstatlarımın, Mesai Arkadaşlarımın önemi çok büyük katkıları olmuştur. Kendilerini şükranla, minnetle anıyorum. Bu eseri yayınlayan ......matbaaya teşekkürlerimi bildirirken,42 yıllık eşim Hava Hanım ile Oğlumuz Halil Alpay, Memleketimizin Doğusunda, Güneydoğusunda her zaman  her yerde gece gündüz çalışmalarımda devamlı benimle birlikte olarak destek olmuşlardır. Eğer başarılı hizmetler verebildiysek onların destekleri, katkıları çok anlamlı ve önemlidir. Bu eseri  Dünya Güzeli Sevgili Eşime ve Yakışıklı Aslan  Oğlumuza armağan ederek, sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle saygı ile sevgiler sunuyorum...2017

                                                                                                             

                                                                        Mustafa Kemal KESKİN

                                                            Müfettiş, Kaymakam, Vali Yardımcısı

                                                                        MÜLKİ İDARE AMİRİ

 

I-   ÖZGEÇMİŞİM

1952 yılında Sivas ’ın Gemerek İlçesi Eğerci Köyünde doğdum. Eğerci Köy İlkokulu, Kayseri Nazmi Toker Ortaokulu ile Kayseri Lisesinde İlk ve Orta Öğrenimini başarıyla tamamladım. 1975 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi 'nin İktisat ve Maliye bölümünden mezun olduktan sonra 1976-79 yılları arasında Türkiye Öğretmenler Bankası Müfettişliği yaptım.

1979 yılında Maiyet Memurluğu sınavını kazanarak Kayseri Valiliği 'nde Kaymakamlık stajına başladım. Ardeşen ve Çamardı Kaymakam Vekilliklerinin ardından 1981 de Kaymakamlık kursunu başarıyla bitirdim. Sırasıyla; Kayseri Sarıoğlan, Edirne Lalapaşa, Erzurum Karayazı, Mardin Derik, Manisa Kırkağaç, Gaziantep Nizip, İzmir Aliağa, Bursa Mustafakemalpaşa ve İstanbul Büyükçekmece Kaymakamlık görevinde bulundum. 4 ay Ankara, 8 ay İngiltere 'de olmak üzere toplam 12 ay İngilizce ve mesleki eğitimi gördüm.

 2002-2007yılları arasında İstanbul,2007-2012 tarihleri arasında Nevşehir Vali Yardımcılığı görevinde bulundum. 5540 sayılı Kanunla Değişik 1700 sayılı Dâhiliye Memurları Kanunu gereğince İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeni Kararıyla Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseldim. 10.10.2006 tarihinden 12.03.2007 tarihine kadar beş ay Üsküdar ve Kadıköy Kaymakamlığını, Nevşehir Vali Yardımcısıyken yaklaşık 4 ay Avanos ve 3 ay Ürgüp kaymakamlığı, Bolu Vali Yardımcılığı görevimi yaparken kısa bir süre Mudurnu Kaymakamlığı görevini yürüttüm.

 Kaymakamlık görevine başladığım yıldan itibaren Valilerin sicili ve Bakanlığın değerlendirme notu çok iyi olup Mülkiye Müfettişleri görüşleri ise 'Görevde Çok Başarılıdır'. Görev yaptığım yerlerde Vatana, Millete, hizmet aşkıyla gece gündüz dürüstçe, tarafsızca disiplinli çalışarak; Halkın, Valilerin, Milletvekillerinin, Bakanların hatta Cumhurbaşkanının takdirlerini kazanarak 80 in üzerinde takdir, teşekkür ve şükran belgesi aldım. 1997 Yılında Aliağa Kaymakamı iken yılın başarılı idarecisi seçilerek Merhum Vali Hüseyin ÖĞÜTCEN başarı ödülüne layık görüldüm.

 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren Bolu Vali Yardımcılığı görevinde bulunmaktayım. Nevşehir ve Bolu da zaman zaman Vali Vekilliği görevi de yaptım.

Hava Hanımla Evliyim. İstanbul Teknik Üniversitesinde liman yapıları konusunda yüksek lisans yapıp inşaat yüksek mühendisi olan oğlumuz Halil Alpay KESKİN bulunmaktadır.

 

Devam edecek...

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BİR, MÜLKİ, AMİRİN, HAYATI,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1