Haber Detayı
06 Nisan 2022 - Çarşamba 15:39
 
VE NİHAYET GELDİ GELMEKTE OLAN
Türkiye’nin sesi oldu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖZDAĞ.
MAKALE Haberi


Ortamda ki sis bulutu dağılmadan bir yazı yazmak alışkanlığım değildir. Ancak bu sefer sis bulutunu beklemeden yazılacak kadar değerli bir konu. Zafer Parti Genel Başkanı Ümit ÖZDAĞ bir tv programında patlattı bombayı.

 

 Ümit ÖZDAĞ hiçbir şekilde gizli ajandası olmayan halkın istediğini dile getiren birisi.

 

Mansur YAVAŞ'ı göreve davet ettiklerini dile getirdi. Bu aylardır Türk halkının Cumhurbaşkanlığı adaylığına en uygun gördüğü kişiydi. Türkiye’nin özlemini açıkladı.

 

Ümit hocanın belirttiği, üstünü çizdiği şeylerden birisi şuydu; ‘göreve davet etmek’. Partisinden aday olacağına dair bir söylemde bulunmadı.

 

Mansur YAVAŞ kamuoyunca dikkate takip edilen, taktir edilen ve devleti yakından tanıyan biri. Sayın Kılıçtaroğlu’nun tarifine cuk diye oturuyor.

 

Egolarını yenmiş, donanımlı, yurtsever, bencilliği yenmiş bir kişilik. (Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir duyuru ve bilgilendirme afişlerinde kendi resmine yer vermeyecek kadar ilkeli bir siyasetçi ki, Türkiye’de eşine az rastlanır bir durum bu)

 

Ümit ÖZDAĞ ın yaptığı bu açıklama, CHP kulislerinde dolanan 'Kılıçtaroğlu adaylığını' riske attı. Hatta biraz daha cüretkar konuşuyorum ki, bu saatten sonra Sn. Erdoğan'ın rakibi Mansur YAVAŞ'tır. Mansur YAVAŞ 'ın altılı ittifak tarafından aday gösterilmemesi durumunda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖZDAĞ  alttan alta da Mansur YAVAŞ'a kapımız açık demek istedi. Olur mu,olmaz mı bilinmez.

 

Son günlerde muhalefete karşı yaptığım bir çok eleştiriye  karşılıklar buluyorum. Bundan şu çıkarımı yapıyorum ben; CHP’nin geçmişte bir ‘Ekmeleddin vakası’ var. MHP ile birlikte Sn. Erdoğan nin ekmeğine inanılmaz bir bal sürme olayı olarak tarihe yazıldı bu. Bu gün Türkiye o hatanın bedelini ödüyor.

 

Bu ülke bir daha öyle bir hatayı kaldıramaz. Onun için ittifakın büyük partisi diye bir hata payı daha olmamalı. Bunu CHP seçmeni de unutmuş değildir. Onun için kazanması en sağlam aday hiç kuşkusuz Sayın Mansur YAVAŞ olacak.

 

Ancak şunu da söylemek isterim ki, CHP' li Eren Erdem her fırsatta Cumhurbaşkanlığı adayının Kılıçtaroğlu olduğunu dile getiriyor. Tıpkı diğer CHP kurmayları gibi. Bunu normal karşılayalım ancak 'Ekmelettin vakası'nı nereye koyacaklar merak ediyorum.

 

Ümit ÖZDAĞ yaptığı bu açıklamayla ittifakın diğer paydaşlarının söyleyemediklerini de söyledi.

Hep birlikte bekleyip göreceğiz önümüzde ki süreçte ne gelişmeler olacak.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VE, NİHAYET, GELDİ, GELMEKTE, OLAN,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı