Haber Detayı
20 Ocak 2022 - Perşembe 14:50
 
SRC BELGESİ NASIL ALINIR
Ticari araç kullananlar için zorunlu belge olan SRC Belgesi nasıl alınır? 2003 öncesi ehliyeti olanlar bu haber sizler için.
EĞİTİM Haberi


Ticari amaçla eşya veya yolcu taşımak için src belgesi alınması yasal bir zorunluluktur. Src belgesi başvuru işmei yapmadan önce sizin ihtiyacınız olan belge hangisidir sorusuna cevap aramanız gerekir. Çünkü src belgesinin beş farklı türü bulunmaktadır. 

SRC belgesi almak için sürücü kursu almak gerekli Ancak bir ayrıntı varki bu bir çok insanın işini kolaylaştıracaktır.

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre src belgeleri iki farklı yöntemle alınır. Birinci yöntem; hiç bir formaliteyle uğraşmadan yani eğitime ve sınava katılmadan alma yöntemidir. Bunun için sürücü belgeniz yani ehliyet alınış tarihiniz mutlaka 25/02/2003 tarihinden önce olmalıdır. Ehliyetiniz bu tarihten önce ise e-devlet şifrenizle birlikte turkiye.gov.tr adresine girmeniz yeterli olacaktır. Ancak sürücü belgeniz yukarıdaki tarihten sonra alınmışsa hem eğitime hemde sınava girmeniz gerekecektir.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SRC, BELGESİ, NASIL, ALINIR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1