Haber Detayı
16 Nisan 2024 - Salı 22:27
 
ON BEŞ (15) YIL BOŞA GEÇEN SENELER
"Seneler seneler hain seneler" diye başlar o güç yılların türküsü. "Gide de gelmeye zalim seneler" diye devam eder. Kırkağaç işte böyle yaşadı o boş geçen seneleri.
MAKALE Haberi


 

Kardeşim seçimlerin üstünden 16 gün geçmiş, sen daha neyin hazırlığındasın?

İçerik dediğin hazır zaten. Sor başkanın yakınında yer alan her hangi birine sana bunu anında yazılı verirler.

Başkana değil henüz sözüm, bu önemli sosyal medya iletişim koordinasyonu görevini 15 yıldır koskoca Kırkağaç Belediyesinde kimse yapmamış mı? Ki görünen o böyle bir görev tanımı yok. Varsa da o görevi yerine getirecek yeterlilikte elaman yok.

 

Saçmalıyormuyum?

Ya arkadaşlar bu işi yapıyorum diyenler her şeyin zamanla anlam kazanacağını bilmeyecek kadar zaaflılar.

 

Bakın 16 gündür biten, bir seçimden sonra kazanmış bir başkanın "Öz Geçmişini" yazamayacak kadar ilgisizler, bilgisizler netice itibarıyla ihmalkarlar.

 

 

Üstün Dönmez 2 haftayı geçti artık Kırkağaç Belediye Başkanı ancak Kırkağaç Belediyesi'nin web sitesi hala hazırlanıyor.

 

İşte Kırkağaç'ın kayıp yılları böyle beceriksiz ellerde yok edildi. Geriye dönüşü olmayan bir şeydir yaşam. Kim nasıl alabilecek bu kayıp yılları?

Mümkün mü?

 

Onun için Üstün Dönmez seçimi kazanmaktan zor bir görevi üstlendi. On yılların ihmal edilmiş Manisa'nın en zor ilçesini yönetecek 5 yıl. Kırkağaç onun için onun yanında olmak ve herkes fedakarca destek olmak zorunda.

 

İsmail aile mezar yerini anıt gibi yaptırıp, kendince öte dünyada mutluluğu yakalamış sanabilir kendini. Ama Kırkağaç'ta yeni yetişen filizlerin bu basit olaya karnı tok. Onların hayatı yaşanabilir görmek için çok haklı nedenleri var. 

 

Utanmalısın İsmail. Kırkağaç'ı sadece kendi işyerini sarraf vitrini gibi Allah gecinden versin mezar yerinide ona benzer yapmışsın. Oysa Kırkağaçın sokakları yürünemez halde. Ak Parti ilçe binasını insanlara göstermek gibi bir basitliğe düşüp, Karaosmanoğlu Cami'nin önünde azap çektirdin. Yazık bu kadar basit düşünmek çok ama çok yakışmayan bir durum insanoğluna.

Senin ne özel durumun var koskoca Kırkağaç mezarlığında ailene öyle bir mezar yeri yaptırıyorsun kardeşim? Toprağın altında kimin ne olacağını, toprağın üstünde ki gösterişli beton arme yapılarla mı belirleyeceksin İsmail. İsmail Allah buna kanar mı sanıyorsun?

Ah İsmail saf delikanlıydın gençliğinde. Güç zehirlenmesine kaptırdın kendini çok yazık.

Sen Kırkağaç'ta değeneksiz gezdin İsmail. Seni dolar bozdurma mevzusunda (SEM TV dönemiydi anımsarsın eminim.)  çok gençken uyarmıştım ama aklında tutamamışsın.

Görevini yapan bir kaç iyi insan olsaydı etrafında bu kadar böbürlenip göğe erdiğin sanısına kapılmazdın. Bunların eksikliği sanada kötülük yaptı esasında. Sen aslında kötü biri değildin. Ama koşullar seni böyle yaptı. Kibir boğdu hepinizi.

 

Konumuza dönersek Üstün Dönmez başının kalabalık olmasından dolayı bu ihmalleri henüz göremiyor olabilir.

 

Teknolojinin baş döndürücü ilerlediği bu çağda Kırkağaç Belediyesi hala vatandaşa online ödeme yolları açamamışsa bunun adı önceki yönetimlerin büyük ihmalidir. İnsanlar online olarak vergisini, su parasını digital ortamda ödeyebilmeli arkadaş. Gelip sıraya girip senin kapında neden çok değerli zamanını öçldürsün?

 

İntertet teknolojisi koca koca bankalara şube kapattırırken (Ak Bank örneği) Kırkağaç Belediyesinin henüz online bir işlem yapacak teknolojik alt yapısı yok.

 

Bu geçmiş beceriksiz Ak Parti yöneticilerinin ihmali olabilir, bunu anlayabiliriz ama artık ÜSTÜN BELEDİYECİLİK buna son vermeli, hemde ivedilikle.

 

Yol göstermiş olalım, Kırkağaçın değerli insanları var bu konuyu sorunsuz ve en ucuzundan halledebilecek konumda olanlar.

 

Umarım paylaşımlarımızdan o değerli Kırkağaçlı dostlar bunu okuyup kolları sıvayarak Kırkağaç Üstün Belediyecilik hizmetlerine renk katar katkıda bulunurlar.

 

Haydi "Laik Kırkağaç" için eller taşın altına.

 

Ülkemizin baş belası "tarikat-cemaat-zırcahil atmosferini" dağıtalım, mutlu olsun insanımız.

 

Ve son soru Kırkağaça 59 milyonlu yatırım yapılmış. Bilen, gören duyan var mı?

 

Kırkağaç hala asbestli borularla suya erişim sağlıyor. Buna çözüm için bir girişim oldu mu, olacak mı? Bu da Üstün Belediyeciliğini de kapsama lanına alacak, hemde Ferdi Başkanı da içine alarak. İşiniz zor kardeşim. Onlarca yılıdır ihmal edilmiş sorunlar sizi bekliyor. Onun için kutlama sendromundan kurtulun hemen. Sıvayın kollarınızı.

 

Kalın sağlıcakla.

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: ON, BEŞ, (15), YIL, BOŞA, GEÇEN, SENELER,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1