Haber Detayı
13 Haziran 2021 - Pazar 12:59
 
KIRKAĞAÇ VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE
Avrupa ülkeleri arasında birinci olduğunu ve uyuşturucu kullanımının yaş 9 sınırına kadar indiğini belirtti.
GENÇLİK Haberi


KIRKAĞAÇ VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

"Uyuşturucu ve bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye'nin sentetik uyuşturucuya bağlı ölümlerde Avrupa ülkeleri arasında birinci olduğunu ve uyuşturucu kullanımının  yaş 9 sınırına kadar indiğini belirtti."  (www.ntv.com.tr)

Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar indiğini zaman zaman duyuyor ve okuyoruz. Ve gerçek ne yazık ki öyle. Çocuklarımız bu kahredici tuzağın etrafında geziniyorlar. Düşmeleri an meselesi.

Dur demek elimizde.

Bu işi sadece yasalara ve polisiye tedbirlere bırakamayız. Çünkü bu illet o tedbirlerle önlenecek bir illet değil. Top yekün toplumsal bir duyarlılık olmadıkça bu zehirden çocuklarımızı ne yazık ki koruyamayız.

Uyuşturucu ile mücadelenin çok değerli olduğundan söz etmek elbette yerindedir. Bu konu da Polisiye tedbirlerin, elden geldiğince her an ve her yerde en verimli biçimde hayata geçirildiğini biliyoruz. Burada bundan söz etmek tekrarın, tekrarı olur.

Ben konuyu başka bir açıdan dikkatinize sunmak istiyorum.

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle başarılamadığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bütün çıplaklığı ile ortada. Hal böyle olunca etkili ve sonuç alınacak top yekün bir mücadele örgütlenmeli. Anneler, babalar, teyzeler, amcalar ve gençlik, evet gençlerimiz bu mücadelede aktif yer almalı. Paneller düzenlenmeli, okullarda farkındalık yaratacak etkinlikler yapılmalı. Her sınıfın “Uyuşturucu ile mücadele kolu” olmalı bu gençler kendi aralarında toplanıp okul temsilciliği oluşturmalı. Mahallelerde duyarlı veliler yine “X Mahallesi Uyuşturucu ile Mücadele Gönüllüleri” yada benzeri isimde birlikler kurmalı, bunları da muhtarlar organize edebilir.

Yani “Kırkağaç Uyuşturucu ile Mücadele Birimleri” kurulmalı. Yarın geç olabilir.

Bunun koordinasyonu elbette Polis ve Jandarma da oluşturulacak bir birim tarafından yapılırsa sürdürülebilirlik kazanır. Bu Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığımızın gündemine girmeli. kuşkusuz bununla resmi görev tanımı yapılmış mücadele birimleri vardır, daha ziyade sivil İnsiyatif birimleri kurulması amacı ile girmeli, .

İddiam odur ki burada en etkili olay “İHBAR” kanalı olabilir. Olmalı, şöyle ki İçişleri Bakanlığının UYUMA mobil uygulaması buna örnektir. İhbar ağını genişletmek önlem çalışmalarının güçlü bir halkasıdır.

Uyuşturucu, yasa dışı, illegal bir olgu. Bunun merkezine ulaşmanın en etkili yolu ihbarlar olabilir. Bunun için de uyuşturucu ihbarcılığını cazip hale getirmek gerekecektir. Tüm Kırkağaç’ın katkıları ile oluşturulacak bir fonla İHBARCIYA ÖDÜL verilmesi temelinde bunu örnek bir şekle getirebiliriz..

İlçemizin hali vakti yerinde iş sahipleri bu fona destek vermeli. Hem de öyle küçük miktarlarla olmamalı. Marketler, bakkallar, fırınlar, giyim mağazaları, ayakkabıcılar, lokantalar, kahveler, cafeler, meslek odaları… Yani tüm esnaf ve iş yeri sahipleri bu fona güçlü destek vermeli. Nihayetinde onlar sağlıksız müptela bir müşteri portföyünden kurtaracak bir uygulama olacak bu mücadele. Bunun önlemlerine destek verilmediğinde yaşanacakları haberlerde görüyor, duyuyoruz. Gasp, hırsızlık gibi suçların % 99 u uyuşturucu kullananlar tarafından işlenmekte olduğunu biliyoruz.

Alış veriş merkezlerine konulacak bağış kutuları ile fona destek süreklilik kazanır.

Mümkün olduğu en kısa sürede “Kırkağaç Uyuşturucu ile Mücadele Planı” çıkarılmalı. Bu konuda profesyonel destek alınacak bir isim öneriyorum; Dr. M. Sami Kireşçi.

İçişleri Bakanlığının UYUMA mobil uygulaması hakkında ki açıklaması da şöyle;

“UYUMA mobil uygulamasının amacı, uyuşturucuyla mücadelede ihbar ayağını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmaktır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, uygulama tanıtımının yapıldığı videoda da görüldüğü gibi gerekli bilgileri girerek önce sisteme kaydolacaktır. Uyuşturucu satışı ve kullanımıyla ilgili herhangi bir olay gözlendiğinde ise vatandaşlarımız bu uygulamayla bildirimlerini kısa sürede yetkili mercilere iletebileceklerdir.

Çocuklarımız ve geleceğimiz için, uyuşturucu ve bağımlılığa karşı verilen büyük mücadelede tüm vatandaşlarımızın bu projeye destek vermeleri beklenmektedir.”

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KIRKAĞAÇ, VE, UYUŞTURUCU, İLE, MÜCADELE,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1