Haber Detayı
05 Haziran 2021 - Cumartesi 17:52
 
Gençler Neden Yurtdışına Gitmek İstiyor ?
Günümüzün dünyasında Türk gençleri elleri kolları bağlanmış bir şekilde kendi etraflarında tavaf etmekten başka bir şey yapamıyor.
GENÇLİK Haberi


Gençler Neden Yurtdışına Gitmek İstiyor ?

İnsanın doğadaki en önemli görevi hayatta kalmaktır, hayatta kalıp şartlarını iyileştirmek kendisi ailesi ve yanındakiler için bulunduğu durumu güzelleştirmektir.


Günümüzün dünyasında Türk gençleri elleri kolları bağlanmış bir şekilde kendi etraflarında tavaf etmekten başka bir şey yapamıyor.


Ne kadar uğraşırsa uğraşsın emeğinin karşılığını alabileceğine inanamıyor.
Buna sebep olan temel etken elbetteki ekonomi,


1 ay çalışıp kazandığı maaş ile ortalama bir telefon veya ortalama bir teknolojik alet almaya gücü yetmiyor.


Bununla birlikte iş yerindeki liyakatsizlik, karşılaştığı haksızlıklar ile psikolojik olarakta büyük travmalar geçiriyor.


Gençlerin istediği özgürlük anlayışı ile gençlere sunulan imkanlar uyuşmuyor bu uyuşmamanın sonucunda iste ellerinin altında bulunan internete girerek diğer ülkedeki gençlerin durumlarına erişebilip kendilerine yurtdışı seçeneğini daha uygun görüyorlar.


Daha 17-18 yaşlarında başlayan eşitsizlikler gençleri 20’li yaşlarda yurtdışına gidip orada çalışmaya okuyorsa eğer orada eğitimine devam etmeye zorluyor. Ancak “ sizi birer kıvılcım olarak yolluyorum alevler olarak geri dönmelisiniz” diyen Atatürk’ün sözünün aksine yaşanan beyin göçlerine geri dönüş oranı oldukça düşük.


Bunun nedeni ise umutsuzluk.


60 yaşında rahat etmek için bütün gençliğini feda etmek istemiyor gençler.
Hayatlarının seyrini değiştirecek olan bu yurtdışı kararlarının cazip gelmesi gayet normal.
Ancak bu gidişatın getireceği sonuçlar ülkenin geleceği için maalesef çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Beyin göçünü tenzih ederek söylüyorum, Almanya’da 1500€ kazanmak için Türkiye’de ki 5000 Tl’lik işlere yan dönüp bakılmıyor dahi. 


Gençler burada kalıp memur olmak yerine oraya gidip sıradan bir işçi olduklarında daha mutlu olacaklarını daha rahat yaşayacaklarını düşünüyorlar.


Z kuşağının içinde bulunduğu bu durumun etkilerini henüz görmek mümkün değil yaklaşık bir 10 sene içerisinde gençlerin Avrupa’ya bir kavimler göçü edasıyla gidişini izleyeceğiz.


Eşit şartlar sağlansaydı eğer bu durum farklı olur muydu elbette olurdu, kimse ülkesini terk etmek istemez ama gençleri anlamak şuanki aşamada kaçınılmaz

 

 
 
 
     
 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Gençler, Neden, Yurtdışına, Gitmek, İstiyor, ?,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1