Haber Detayı
23 Mayıs 2022 - Pazartesi 10:52
 
ABD VATANDAŞLIK YEMİNİ NEDİR
ABD'ye bağlılık yemini edenlerin gittikleri memleketine ihanetten başka ne beklenir? Fayda bekleyenlere ne denir?
EĞİTİM Haberi


ABD – ABD YE BAĞLILIK YEMİNİ

ABD vatandaşlığını almış olmak için elinizde duran vatandaşlık belgesi tek başına ne ifade edebilir?

Bu belge ile bireysel anlamda, bireyin yaşamını kariyerine göre kolaylaştırıyordur… Buna kuşku yok, öyledir. Bu durum insani açıdan pek sorgulanmaz belki, belki de gayet doğal karşılanır.

 

Bilinsin adına birde bunun başka bir yönü var ki bu gün pek dikkate değer bulunmaz. Ancak burası her şeyin en açıklayıcı bölümüdür.

 

ABD VATANDAŞLIK YEMİNİ. Bakın ABD vatandaşlığı alanlar nasıl bir yemin ediyorlar;

 

Burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle abd anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma; abd'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime; kanunun gerektirdiği durumda, sivil yönetim altında, ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim. Tanrı yardımcım olsun"

 

Ne kadar masum bir yemin metni değil mi?

 

ABD’den vatandaşlık almış her birey bu yemini etmek durumundaysa, bu yeminle yoluna devam edenlerden içinden çıktığı ulusuna ne katkısı olabilir?

 

Kendi ulusuna, milletine, ülkesine katkı sağlamak bu yemine sadık kalarak yapabilir mi?

 

Bu cümle yemin hazırlayıcıları tarafından ne amaçla konulmuş olabilir? Okuyalım; “şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime …” ‘RED ETMEK’ neyi red ediyormuş? – “her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini”…

 

Yani eğer Türkiye’de doğmuş büyümüş biri iseniz ve ABD vatandaşlığı almışsanız eğer işte ait olduğunuz Türk tabiiyetini terk etmeye, red etmeye ‘akıl sağlığı yerinde’ olarak ‘samimiyetle’ yemin ediyorsunuz.

 

Bu ne demektir?

 

Sizden Türkiye’ye yarar beklemek sizin sahtekarlığınızla, yemininize sahip çıkmamanızla mümkün… Peki bunu beklemek saflık mı, yoksa işbirlikçilik mi olur?

Durum budur.

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: ABD, VATANDAŞLIK, YEMİNİ, NEDİR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1