Haber Detayı
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 13:12
 
SUSUZLUK KADER DEĞİL !
İnsanlığı bekleyen büyük tehlike !
BİLİM Haberi


Önlem alınmaz ise yakın gelecekte musluklarımızdan şimdi bolca akan suyu kota ile kullanacağız...

Böyle kontrolsüz kullanırsak, çok yakın bir zamanda musluklarımızda ki suyu, kota ile kullanacağız.

İlk bakışta komplo teorisi gibi geliyor insana ama 20, 30, 40 yıl öncesi çevrenizi  düşünün bir,  işte buradan bakarsanız 20, 30, 40 yıl sonrasını görebilirsiniz. Gelecek susuz geliyor.

Dünyanın % 70 i suyla kaplı olmasına karşın, içilebilir su kaynakları sadece % 3…

SU YÖNETİMİ VE SUYUN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ


Güvenli içme ve kullanma suyuna erişim insan sağlığı ve özellikle de çocuklar için bir lüks değil temel bir ihtiyaçtır. Kentlerde gerçekleşen nüfus artışına, çarpık kentleşmeye, küresel ısınmaya, sanayileşmeye ve tarımsal kullanıma bağlı olarak su talebi artmakta ve bu durum temiz içme suyu kaynakları üzerinde baskı oluşturmaktadır. Bu riski azaltmanın yolu mevcut kaynakların verimli kullanılmasından ve suyun yönetilmesinden geçmektedir.
Su yönetimi; bütün canlıların ve sektörlerin taleplerini dikkate alarak, su kaynaklarının optimum faydalı kullanımlarını sağlayacak ve olumsuz etkilerini kontrol altına alacak politika geliştirme, planlama, kalite koruma, yatırım, izleme, izin verme, denetim, yaptırım ve koordinasyon faaliyetlerinin bütünüdür.
Sürdürülebilir su kullanımı ise, suyun tek bir damlasının bile israf edilmeden çevre ile uyumlu olacak şekilde etkin kullanımının sağlanmasıdır. Bu kapsamda, su tüketim oranlarının azaltılıp, suyun etkin ve yeniden kullanımına ilişkin yöntemlerin belirlenmesi ve sürdürülebilir su yönetimi için su tasarrufu modellerinin geliştirilmesi ve uygulanması  gerekmektedir.
Bu çalışmada, Dünya'da ve ülkemizdeki su yönetimi incelenmiştir. Suyun sürdürülebilir kullanımı tartışılarak, su yönetimine yönelik öneriler verilmiştir.

Ezgi KIRTORUN  - Feza KARAER 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: SUSUZLUK, KADER, DEĞİL, !,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1