Haber Detayı
23 Haziran 2024 - Pazar 23:33
 
ZİRAAT ODASI BUĞDAY ALIMINA BAŞLADI
AKP iktidarının buğdaya verdiği ölü fiyata rağmen Kırkağaç Ziraat Odası buğday alımına destek olmaya başladı.
TARIM Haberi


Buğdaya verilen fiyat üreticinin bir daha ekmemesi adına çiftçiyi yönlendiriyor.

"Sen ekme biz gümrüksüz ithal edelim" demeye gelen bu fiyat, yoksullaşan ve üretimi terk ederek topraklarını satmaya eğilimli çiftçilerimizin ekonomisini dibe çekti.

 

Bir zamanlar kendi kendine yeten Türkiye artık kendi tahılını bile ekemez hale getirildi.

 

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı röportajda buğday alımı yapmaya başladıklarını açıklarken yetkililerin üretici girdilerine yapılan zam ve vergilere de değindi.

 

Ziraat Odası, çiftçilere destek olmak amacıyla buğday alımına başladı ve fiyatları sabitlemeyi başardı; çiftçilerin maliyetlerini karşılamakta zorlandığı belirtilirken, hükümetin gübrede KDV oranı planını da eleştirildi.

 

Ziraat Odası, çiftçilere destek olmak amacıyla 2024 sezonunda buğday alımına başladı ve fiyatları sabitleyerek çiftçilerin zararını azaltmayı hedefliyor. Çiftçilerin maliyetlerini karşılamakta zorlandığı bu dönemde, Ziraat Odası'nın bu adımı büyük bir önem taşıyor.

 

Ayrıca, tarım politikaları konusunda yetkililere çağrıda bulunarak çiftçilerin yükünün hafifletilmesini talep ediyorlar.

 

 

Editör: Nuray ARTIŞ

Röportaj: Evren ŞAKİ

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: ZİRAAT, ODASI, BUĞDAY, ALIMINA, BAŞLADI,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı