Haber Detayı
28 Mayıs 2022 - Cumartesi 18:30
 
UYUMA HÜKÜMET BU SESİ DUY LÜTFEN
İktidar tarıma destek olma adına çeşitli adımlar attığını duyuruyor İşte Tarımdan yükselen bu sese kim kulak verecek acaba? Tarım Bakanlığı uyuma duy bu sesi.
TARIM Haberi


Hükümetin tarım politikaları sözde kalmamalı. Her gün çeşitli vesilelerle tarıma destekten söz ediliyor. Yetkililerin "TARIMA DESTEK" iddialarının lafta kalmadığını bu seslere kulak vererek ispatlayabilirler. Tarımsal üretimi sekteye uğratacak girişimlerden uzak durmalı. Ve bir an evvel üreticinin haklı sesine kulak vermeli.

2023 Seçimlerine doğru yaklaştıkça bu seslerin sandıkta belirleyiciliğini göz ardı etmemesi lazım Ak Parti iktidarının...

 

İşte sosyal medya hesabından Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin ÖZARI nın çırpınışı;

"Çiftçi elektrik faturasını hasatta ödeyebilecek mi ? 

Tarımın yeni dünya düzeninde yaşamsal açıdan  sanayinin önüne geçtiği  zamanımızda ,  gıdanın erişilebilirliği yanında,  üretimi ve devamlılığı da ayrı bir önem kazandı. 

 

Ekmekten süte, yumurtadan peynire  kadar,  beslenmemiz  için gerekli olan bütün besin maddeleri,  topraktan tarım yolu ile elde ediliyor,  ve bu faaliyeti gerçekleştirenler de biz ciftçileriz. 

 

Ama,  kuraklık, savaşlar , küresel ısınma,  dünya nüfusunun hızla artması  ve buna   bağlı enflasyonist   gelişmelerin beraberinde,  tarımsal üretimde bir takım zorluklarda getirdi.

 

Bunların en başında tarımsal üretim yapan nüfusun azalması, köylerden kente göç ve üretim maliyetlerinin artması gelmektedir. 

 

Herşeye rağmen köyünden ve çiftçilikten  ayrılmayan  ve tarımsal üretime devam eden çiftçilerimizi de sulama ve elektrik giderleri düşündürmektedir. Hepsinden önemlisi de henüz  yetiştirdiği mahsulün  hasat parası eline geçmeden,  üretimde kullandığı elektrik bedelini adeta peşin ödemektir.

 

Çiftçilerimizin bir kısmı elektrik bedellerini ödemekte bir yol bulsada,  çok önemli bir bölümü  elektrik faturalarını ödeyebilmek için, bankalardan kredi kullanmakta ya da daha zor  günler için biriktirmiş olduğu kıymetli eşyalarını bozdurup ödemektedir. 

 

Bu bağlamda , Kırkağaç'lı çiftçilerimiz iki yıldır  ( benim görev alanım Kırkağaç olduğu için  Kırkağaç  adına yazıyorum ama tüm yurtta sorun aynıdır) hükümetimizden elektrik bedellerini hasatta ödemek için ya da hiç olmazsa 3 er aylık dönemler halinde  ödeyebilmek için yardım istemektedir.   

 

Ben Kırkağaç Ziraat odası başkanı olarak bu yazımı  sosyal medya aracılığı ile tüm ilgililere ve kamuoyuna yazıyorum . İnşallah resmi olarakda ilgili makamlara tekrar yazacağım. 

Bu duygularım ve dileklerimle  hem çiftçilerimize hem de sesimin ulaştığı  bütün ilgililerimize saygılarımı sunarım. "

Emin Özarı 

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı

 

Durum budur Tarıma destek olunacaksa önce girdilerin yükünü hafifletmekle başlanmalı. Bunun da ilk halkası elektrik ve mazot giderleridir.

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: UYUMA, HÜKÜMET, BU, SESİ, DUY, LÜTFEN,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1