Haber Detayı
18 Eylül 2023 - Pazartesi 13:37
 
ÜSTÜN DÖNMEZ' DE YOKMUŞ BU İŞTE
Üstün Dönmez de değilmiş sorumlusu. Ak Parti'nin yeni başkanını kim aldatıyor? Yoksa acemice bir yerel seçim yatırımı mı bu?
GÜNDEM Haberi


Sonra CHP İlçe başkanlığının Kamuoyu Açıklaması geldi.

Orada da şöle açıklamışlar;

"İlçemiz gündemini yaklaşık 1 haftadır olumsuz yönde meşgul eden Kırkağaç Anadolu Lisesinin kapatılıp tüm öğrenci ve öğretmen kadrosunun Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesine taşınması kararı ve yapılan yanlıştan geri dönülmesiyle ilgili basın açıklamamızdır;

 

Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi 'ne (HİDAL) kapasitesinin çok altında öğrenci kaydı alınmış olması  gerekçe gösterilerek Kırkağaç Anadolu Lisesi ile birleştirilip iki okulun  tüm öğrenci ve öğretmen kadrosunun HİDAL binasında eğitim ve öğretime devam edeceğinin açıklanmasıyla birlikte haklı tepkisini ortaya koyan başta öğrencilerimiz,öğrenci velilerimiz,duyarlı Kırkağaç halkı ve hatadan dönülmesi için üzerine düşeni yapan yereldeki siyasi mekanizmaya teşekkürü borç biliriz.

 

Gelinen noktada Kırkağaç Anadolu Lisesi öğrencilerimiz eğitim ve öğretime kendi okul binalarında devam edeceklerdir. Yaşanan bu karmaşanın sorumluları bilmeliler ki  planlama konusunda yapılan hataların sorumlusu Kırkağaç halkı yada geleceğimiz olan gençlerimiz değil, bizzat karar merciinde bulunan bürokrat ve siyasilerdir.

 

Bir günde okul kapatıp ertesi gün okulu geri açmak en hafif tabiriyle traji komiktir.

 

Geçmiş yıllarda Adliye'nin Kırkağaç'tan komşu ilçeye taşınması kararınında bir gecede iptal edilmesi sürecinide yaşayan yine Kırkağaç halkı olmuştur.

 

Ülkemizde eğitim ve öğretim alanında yaşanan sorunları 2-3 yılda bir Milli Eğitim Bakanı değiştirerek çözeceğini zanneden siyasi iktidarı kalıcı çözümler bulmaya ve doğru planlamalar yapmaya davet ediyoruz. Ülkemizin özellikle son genel seçimlerden bu yana ekonomik olarak yaşadığı darboğazda ' aşağıda devamlı kaos olsun ki yukarıdakiler bir kurtarıcı olarak ortaya çıksın''  zihniyetinden uzaklaşmaya , yerel ölçekte yetki sahibi olan tüm siyasileri ve atadıkları bürokratları ciddiyete davet ediyoruz.

Güzel ilçemiz çok daha iyisini hakediyor.

CHP İlçe Başkanlığı

 

Bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki; ne Levent KOMŞU ne de Üstün DÖNMEZ yani muahalefet burada sorumlu değilmiş.

O halde piyasaya şişirilerek sunulan kahramanlar da neyin nesi?

 

Kim bunlar?

 

 

Ak Parti'li yöneticileri ve belediye Başkanı... Sıralanmışlar haklı (!) bir gururu yaşıyorlar.

Bu arkadaşların hiç birinin yalancıktan bir iş yapalım niyetleri olduğunu düşünmem. Ancak ortada buram buram bir yalancıktan şaka gibi olay var.

 

Bir okul kapatılıyor sorumlusu yok. 

 

Bakanlıktan gelen emir deniyor. İyi de bu bakanlık kimin kontrolünde arkadaşlar?

Bakanlık böyle kararları alırken yerel yönecilere sormaz mı? Sormadan karar alınıyorsa bu bir sorumsuzluk değil mi? Yerel yöneticileri halkla karşı karşıya getirmek değilse nedir? Hemde bir yerel seçim arifesinde !

 

Bunu biz cahil cühela biliyorda koca koca (!) insanlar bilmez mi?

 

Çiçeği burnun da İlçe Başkanı kardeşime tavsiyemdir; etrafına "şakşakçıları alırsan böyle komik duruma düşmelerden kurtulamazsın. Önce sorgulayan bir kafa yapısı bulundur çevrende. Kudretli durumdasın. İktidar partisinin ilçe başkanısın. Senden faydalanmak isteyen çok olur unutma kardeşim.

 

Soru soran, sorgulayan insanlardan faydalan. Onlar belki senin partinden olmaya billir, hatta olmaması senin çıkarınadır. Yarın kapına dayanıp senden yapamayacağın, yaparsan Kırkağaç'lıya yazık olur şeyler istemezler.

 

Gazetecilik adı altında yalakalık yapmak isteyenleri iyi tanı. Gazeteci yalakalık yapmaz. Sorgular. Soru sorar. Hakikat neyse onu yazar. Bilirsin böylelerinin adı yalakadır. Ve hiç bitmezler. Sizin gibi gücü elinde bulunduranlara "taparlar". İnsana tapmak insan işi değildir.

 

Gençsin, yenisin seni başarısızlıklarına ortak etmek isteyenler çıkar kanma onlara. Abi tavsiyesidir bunlar. Halkı kandıranlara kanma.

 

Her partide yürekli ve fedakar insanlara ihtiyaç var. Kim bilir belkide bunlardan biride sensindir. Öyle olman dileğimdir.

 

Şimdi geçelim hakikatlere;

 

 

Bu manşete kanma. Sorgula.

Böyle gazetecilik olmaz diye düşün. Gazetecilik yaranma, yalakalık işi değildir. Her şart ve koşulda hakikatin takipçisi olur.

Kim kapattı ki kim açsın.

Kapatan güç sadece ertelemiş anladığım kadarıyla.

 

Ama senin yerinde olsam.Milli Eğitim müdürüne şu dört soruyu sorardım;

1. Kırkağaç'ta bu okula denk kaç öğrenci var?

2. Soma ve Akhisar'a her sabah öğrenci servisleriyle kaç öğrenci taşınıyor?

3. Buna sebep nedir?

4. Eğitim düzeyimiz yüksek olsa dışarı öğrenci gider mi, yoksa dışarıdan ilçemize öğrenci mi gelir?

 

Bunları sorgulayıp kamuoyu ile paylaşırsan işte Kırkağaç'a lazım olan siyasetçi budur dedirtirsin kendine.

Yoksa 15 yıldır görevde olan Kırkağaç'ın en hafif tabiriyle; üstüne çöp kokusu, altında zehirli su taşıyan asbestli borularla yüz yüze koyan beceriksizlerden olmazsın.

 

Senin de yolun açık olsun. Elimizden geldiğince senide takip edeceğiz kardeşim. Bu arada telefonunu bulup arayacağım seni.

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: ÜSTÜN, DÖNMEZ', DE, YOKMUŞ, BU, İŞTE,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1