Haber Detayı
17 Kasım 2021 - Çarşamba 23:50
 
TAVUK YUMURTA VE PARA HİKAYESİ
Prof.Dr. Osman Altuğ paranın değer kazanması yada kayıp etmesini bir tavuk örneğinde olduğu gibi anlatınca Çoban Fedai nasıl anılmaz ki?
EKONOMİ Haberi


Prof.Dr. Osman Altuğ 1946 yılında Yozgat'ın Aşağı Nohutlu Mahallesi'nde doğdu. İlkokul 4.sınıfa kadar Yozgat'da Sakarya İlkokulu'nda okudu. Ailesi, babasının sağlık sorunu ve ticaret gayesiyle İstanbul'a taşındı. İlkokulu İstanbul Cankurtaran İlkokulu'nda, Ortaokulu İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Beyoğlu Ticaret Lisesi'ne kaydoldu. Ticaret Lisesi'nde hem okudu hem de çalıştı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. İhtisas Muhasebeleri kürsüsü'nde asistan oldu. 1972 yılnda doktor, 1978 yılında doçent oldu. 1988 yılında Marmara Üniversitesi'nde profesör oldu.

Aşağıda ki video 2018 yılında Kanal 5'de yayınlanan "Öylemi Gerçekten" adlı bir söyleşi programında anlatmış... Dağda ki Çoban Fedai bunu dinlemiş olmalı, yoksa bir yılda 18 keçiyi nasıl 50 keçiye yükseltebilirdi. 

Dünya'nın zeka özürlüsüne bile anlatsa anlayacağı basit bir dil kullanmı Osman Altuğ.

Ağzına sağlık. İsterseniz aşağıda ki videoyu izleyin.

Göreceksiniz sizde "Para nasıl Değer Kazanır,  Nasıl Değer Kayıp Eder?"

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TAVUK, YUMURTA, VE, PARA, HİKAYESİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1