Haber Detayı
30 Mayıs 2021 - Pazar 19:32
 
TARİHİ GURME ŞEHİR GRUBUNA DESTEK
Çorbaya bir tutam tuzda bizden olsun.
EKONOMİ Haberi


KırkağaçTv olarak, Kırkağaç’ın gelişimine yönelik her iyi niyetli girişimin şartsız destekleyicisiyiz. Kırkağaç’lıların yaşamına değer katacak her türlü projenin yanındayız. Güzel memleketimizin yemek kültürünün tanıtımı ve bu temelde bir gıda turizminin başlatılmasını amaçlayan, Facebook üzerinde “Kırkağaç, Tarihi Gurme Şehri” ismiyle faaliyet gösteren oluşumun da Kırkağaç’ımız için bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Takip edebildiğimiz kadarıyla, bu girişimin sponsor ve fon bulmak gibi bir derdi var. Bu konuda kendilerine destek olmak amacıyla bir az araştırma yaptık ve bulduğumuz konuyuda  buradan paylaşmak istedik.

 

2007 yılından bu yana; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu ve Anadolu Efes ortaklığıyla sürdürülen bir yerel kalkınma desteklemesi var. Yerel turizmi geliştirmeye yönelik projelerin fonlanmasına yönelik faaliyet gösteren bu oluşum her yıl üç projeye hibe desteği sağlıyor. Bu yılki destek miktarı 120.000 TL., üstelik hibe olarak yani geri ödemesiz. Ayrıca yol masrafları, eğitim hizmetleri gibi ek desteklemeler de söz konusudur.

 

Desteklenecek projelerde aranan şartlara bakıldığında, “Kırkağaç, Tarihi Gurme Şehri” çalışma grubu girişiminin hedefleriyle bire bir örtüşüyor. Desteklenecek projelerin şu amaçlara yönelik olması isteniyor:

  • Türkiye’de sürdürülebilir turizm alanında paydaşlar arası işbirliğinin ve ortaklıkların artırılması
  • Yerel ekonomik kalkınma için sürdürülebilir turizmin önemi hakkında farkındalık yaratılması
  • Ürün gelişimi ve/veya insan kapasitesini geliştirme programlarıyla sürdürülebilir turizm için yerel turizm aktörlerinin hizmet kapasitelerinin artırılması
  • Yerel halkın sürdürülebilir turizm alanında gelir elde etme ve iş imkânı yaratma kapasitelerinin arttırılması
  • Türkiye’nin sürdürülebilir turizm potansiyelini göstermek için somut etki ve model yaratılması (Örneğin, kullanıma hazır çıktılar, işletim ve yönetim yapısı, tekrarlanabilir modeller)

 

Geçen dönemlerde desteklenen birçok proje var. Bunlardan Kırkağaç’ımız için örnek olabilecek olan bazıları şunlar: Aromatik Bitkiler Evi Köyceğiz, Nar Kadın ile Edremit’in Yöresel Tatları, Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı. Bu projelerde de yerel lezzetler üzerine çalışmalar yapılmış, özellikle ev kadınlarının sürece katılımı sağlanmış ve sonunda festival benzeri organizasyonlarla yerel turizmin gelişimi yönünde başarılı adımlar atılmış. Bu projeler hibe desteğinden faydalanabildiyse Kırkağaç’ımız neden faydalanmasın. Üstelik Kırkağaç, Tarihi Gurme Şehri oluşumuna öncülük eden, bu konularda deneyimli bir akademisyenle beraber.

 

Bu hibe desteğine sivil oluşumlar başvuru yapamıyorlarmış. Yazıyı bir öneri ile  bitirelim, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı adına bir proje oluşturulup başvuru yapılabileceğidir. Kırkağaç’ı gurme şehri yapmak için mesai harcayan arkadaşlarımıza umarız bir katkımız olmuştur.

 

Not: Konuyu daha detaylı incelemek isteyen arkadaşlar ekteki PDF dosyayı inceleyebilir. Ayrıca aşağıdaki linkten başvuru ve diğer detaylara öğrenebilirsiniz.

. www.gelecekturizmde.com

 

 

 

PDF Dosya

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: TARİHİ, GURME, ŞEHİR, GRUBUNA, DESTEK,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1