Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 14:55
 
SEEÇİM BARAJI MECLİS'E GELDİ
Akp tek başına iktidar olamayacağını fark ettiğinde Mhp ile ittifak yapmak zorunda kaldı.
SİYASET Haberi


“… İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan’dan da cumhurbaşkanı olmaz.” Bu sözler MHP lideri Bahçeli’nin 3 yıl önceki grup toplantısında kurduğu cümleler.

Peki iş neden oralardan buraya geldi?

Akp tek başına iktidar olamayacağını fark ettiğinde Mhp ile ittifak yapmak zorunda kaldı. Mhp de bunun zorunda kaldı, çünkü gün geçtikçe oy kaybediyordu.

Akp belediye seçimlerinde birçok şehri kıyak olarak Mhp’ye bıraktı ve belediye seçimleriyle küçük çocuğu kandırıp, bu ittifakın abisi olarak cumhurbaşkanlığı için yanına çekiyordu. Ancak Akp’nin siyaseti olması gerektiği gibi oynamaya başladığı çözüm sürecinin sonrası hatalı hareketler olunca, bu ittifakın her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını fark etti.

Buradan sonra Mhp’nin ittifak sonrasında içinden İyi Parti çıktı ve Mhp’de evdeki hesap çarşıya uymadı. Şu anda görüyoruz ki İyi Parti Mhp’nin misliyle daha fazla seçmene ve oya sahip.

Mevcut %10 barajıyla Mhp meclis dışında kalıyor bu hiç görmeyen ve bilmeyen için bile ayan beyan ortada. Mhp’yi belediyelerle kandıran Akp’nin aynı zamanda elini yüzüne bulaştırmasıyla kendi ayağına da sıkmış oldu. Şimdilerde ise Kılıçtaroğlu’na bu kadar seçim kaybedip koltukta durmasına sitem eden Bahçeli daha uzun süredir koltukta olduğundan habersiz.

Benim düşünceme göre Mhp- Akp ittifakı son seçimlerine giriyor. Bu girdikleri seçimle Mhp mecliste kalmayı hedefliyor.  Şimdiye kadar destek verdiği Akp’nin seçim öncesi son bir kıyak yapmasını istiyor. Mhp %7 ye düşürülürse baraj bu oyu alabileceğini düşünüyor. Bakalım bu hafta meclise gelecek olan bu önergede karar ne çıkacak hepimiz göreceğiz.

Mhp’de ülkenin temsil gücü yükselecek açıklamaları gelse de biliyoruz ki dertleri temsil gücü değil küçük ortak oldukları hükümetten silinip gitmemek varlığını sürdürmek.

15 maddelik bu önerge meclise sunulduktan sonra sizleri yine Kırkağaç Tv’ ye bekliyoruz.

Bu önerge sonuçlandıktan sonra yeni yazımla karşınızda olacağım.

Şimdilik kendinize iyi bakın.

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: SEEÇİM, BARAJI, MECLİS'E, GELDİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1