Haber Detayı
23 Ocak 2024 - Salı 12:15
 
Manisa'ya Ziraat Fakültesi Geliyor
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne Ziraat Fakültesi kuruluyor. Manisa için yıllardır beklenen gelişme, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar döneminde gerçekleşiyor. Ziraat Fakültesi tarım şehri Manisa'da nereye kurulacak, detaylar haberimizde...
GÜNDEM Haberi


 Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, üniversite bünyesinde Ziraat Fakültesi açılması için YÖK’e başvuru yaptıklarını söyledi. Rana Kibar, başvurunun olumlu olması halinde yeni fakültenin kurulacağını belirtti.  Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, üniversite bünyesinde Ziraat Fakültesi açılması için YÖK’e başvuru yaptıklarını söyledi. Rana Kibar, başvurunun olumlu olması halinde yeni fakültenin kurulacağını belirtti. Türkiye genelinde 40'tan fazla ziraat fakültesi varken, en önemli tarım merkezlerinden biri olan Manisa'da bir ziraat fakültesinin olmamasının üzücü olduğunu kaydeden Kibar, YÖK’e yapılan başvurunun olumlu bir şekilde yanıt gelmesini beklediklerini ve en kısa zamanda çalışmalara başlamayı umduklarını söyledi.

Fiziki Yerleşke Kırkağaç Olur mu?

Ziraat Fakültesi başvurusu ekibimizi  heyecanlandırdı. Süreç hakkında Kırkağaç TV Gündem Yorum programı Sunucusu ve Yazı İşleri Müdürümüz Nuray Artış ile görüşen Rektör Prof. Dr.Rana Kibar şunları söyledi; " Manisa için Ziraat Fakültesi talebi uzun süredir bir ihtiya. Biz de böyle verimli arazileri olan tarım kentinde ziraat fakültesi kurulması için konuyu üniversite senatomuz gündemine taşıdık ve projelendirdik. Senatomuzun da onayı ile YÖK başvurumuzu gerçekleştirdik" dedi.

Fakültenin yerleşkesi neresi olur sorusuna ise Rektör Kibar şu yanıtı verdi: " YÖK'ün bir süredir yeni fakültelerin şehir merkezlerine kurulumuyla ilgili bir önceliklendirmesi bulunuyor. Bu yönlendirme kapsamında bizde yeni Ziraat fakültemizi Muradiye ilçemiz sınırları içerinde merkez kampüs olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Tabiiki tarım şehri Manisa'nın çeşitli ilçelerinde ziraat fakültesi projelerine bağlı olarak uygulama ve araştırma merkezleri uzun vadeli düşünülebilir."

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: Manisa'ya, Ziraat, Fakültesi, Geliyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1