Haber Detayı
19 Temmuz 2024 - Cuma 13:31
 
Manisa Ulaşımında Yeni Dönem
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Kırkağaç'ta katıldığı Muharrem Ayı etkinliklerinde önemli açıklamalarda bulundu. Zeyrek, Manisa'nın ve ilçelerinin en önemli sorunlarında biri olan ulaşım sorunu çözümü için tarih verdi.
GÜNDEM Haberi


1 Eylül'den İtibaren Ulaşımda Yepyeni Bir Sezon Açılıyor

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde katıldığı etkinlikte konuşan Ferdi Zeyrek Manisa'nın ilçeler arası ulaşım sorunlarının çözümü için 1 Eylül tarihini bekleyin dedi. Zeyrek açıklamasında şunları söyledi:

"Ulaşım sahibi kişiler para kazanamadığını, vatandaş ise otobüslerin yetersiz olduğunu söylüyordu. Öncelikle otobüs işletmecileri ile bir araya geldik. Ulaşım ücretleri düşük olduğu için para kazanamadıklarını anlattılar. 1 Eylül tarihi itibariyle otobüs sahipleri ile şöyle bir sisteme geçiyoruz. Artık otobüs işletmecileri yaptıkları kilometre başına Manisa Büyükşehir Belediye'sinden para kazanacak, hiç bir şekilde vatandaştan para almayacaklar. Böylece otobüs işletmecileri daha çok sefer yapmayı hedefleyeceğinden araç frekansı daha da artacak. Bu sistemin belediyemiz bütçesine hiç şüphesiz bir yükü olacak ama ben buna zarar değil, vatandaşa fayda olarak görüyorum.

1 Eylül'den itibaren ulaşımda yepyeni bir sezon açılıyor. Daha yeni araçlar olacak, klimasız araç olmasının önüne yapılacak sık denetimlerle önüne geçilecek. Belediyemizin vereceği desteklerle araç işletmecileri daha geniş, daha büyük ve daha çok sefer sayısına çıkacak araçlara yatırım yapacaklar. Çünkü buna yatırım yaparlarsa daha çok kazanacaklar. Bizim bu öngörümüzü kooperatif birlik başkanları da destekliyor. Türkiye'de çok denenmemiş bir uygulamayı biz gerekli modifikasyonları yaparak yeni bir sisteme dönüştürdük. Bu sayede 1 Eylül'den itibaren ulaşımın sorun olmasının gündemden kalkacağını öngörüyorum."

 
Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Manisa, Ulaşımında, Yeni, Dönem,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı