Haber Detayı
11 Kasım 2022 - Cuma 23:38
 
KOOPERATİF ÇAĞRISINA SES VERİN
Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı farklılık yaratıyor bu çağrısıyla. Emin Özarı beni şaşırtıyor bu girişimleriyle. Başarılı proje önerilerini kutluyorum. Şimdi Kooperatifleşme konusuna eğilmiş. Yürü Başkan yolun açık olsun.
TARIM Haberi


İşçinin çıkarları için örgütlendiği mevzi sendika, çiftçinin KOOPERATİFLER.

 

Bunu anlamak için ne yapmalı?

 

Sendikalı işçilerin haklarını işverenden söke, söke almalarının ispatı işverenlerin sendikalaşmaya karşı verdikleri mücadeledir.

 

Bunu görmemek artık günümüzde kasıtla açıklanır.

 

Tıpkı bunun aynısı olan çiftçinin üretiminden hakkını alması da, ürettiklerini pazara sürerken tekil değil, toplu örgütlendiği kooperatifleşmedir. Üretilen ürünlerin pazara sürülmesi, üretici açısından tekelde toplandığında, buna kooperatif deniyor.  

 

Kooperatifleşmeyen üretici pazarda, kurtlar arasında tek kalmış kuzu gibidir. Kurtuluşu tezden canının alınması olur.

 

Nitekim yaşadığımız koşullar bunu defalarca ispatlamıştır.

 

Kırkağaç Ziraat Odası Başkan’ının bu çağrısına ses vermek Kırkağaç üreticisinin emeğine sahip çıkmasıyla ölçülür.

 

Ses vermeli üretici bu çağrıya. Piyasada kötü üç beş örnek söylentisine kulak asmamalı. Bu söylentilerin çoğu sırf üreticiyi böyle bir girişimden alıkoymak adınadır.

 

Kooperatif demek, üreticinin emeğinin garantiye alınmasıdır. Pazarda tek başına kurtlar sofrasına düşmemektir. Kooperatif güçlendikçe üreticinin ürününü peşin parayla hak ettiği değerde alabilir. Çünkü pazarda kendini yerleştirmiştir.

 

Kırkağaç kavun üreticilerinin tek başlarına değil, tüm ürünlerini kooperatif de değerlendirdiğin de, hangi tüccar Kooperatife başvurmadan Kırkağaç Kavunu bulabilir? Ve fiaytı belirleyen de üretici temsilcisi Kooperatif olursa üretici zarar eder mi?

 

Ziraat Odası Başkan’ının çalışmaları gün geçtikçe dikkatleri üzerinde topluyor. Bu çağrıyla daha da güçleniyor. 4500 aktif üyesi olan bu STK oda Kırkağaç’ın sosyo-ekonomik yaşamını etkileyebilir. Ama üyelerin tümü tek yürek olursa… Tek yürek olmaları kendilerinin yaşam kalitesini artırmaları demektir.

 

Bunu da beceremezlerse ne diyelim. Yaptıklarına yansınlar.

 

Gökten kurtarıcı beklerseniz daha çok beklersiniz sevgili Kırkağaç üreticisi kardeşlerim. Sizi sizden başka kurtaracak bir güç yok.

 

Birlik olun.

Kooperatifleşin.

Denetleyin.

Cesur olun ve bilinçle hareket edin.

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KOOPERATİF, ÇAĞRISINA, SES, VERİN,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1