Haber Detayı
31 Mart 2024 - Pazar 22:24
 
KIRKAĞAÇ ÜSTÜN DÖNMEZ BAŞKAN DEDİ
36 il ve 335 ilçe ile yerel seçimlerden galip çıkan CHP Kırkağaç'ta da rüzgarı tersine çevirdi.Çok Partili sisteme geçişten sonra hiç bir CHP'li adayın kazanamadığı Kırkağaç Belediyesi üç dönemdir AKP tarafından yönetiliyordu. 2024 yerel seçimiyle AKP'nin iktidarına dur diyen Kırkağaçlılar, sosyal belediyecilik mesajlarına evet dedi.
SİYASET Haberi


Manisalı Genel Başkan Özgür Özel'in partisinde başlattığı değişim hareketi tüm yurtta karşılık bularak CHP 36 ilin yönetimini üstlendi. Kırkağaç'ta çok güçlü adaylar arasında kazanan Üstün Dönmez oldu. Dönmez resmi olmayan rakamlara göre %42,99'luk oranı ve en yakın rakibi Fevzi Ok'a 1.832 fark atarak yeni belediye başkanı oldu.

 

Kırkağaçlı AKP'ye Neden Dur Dedi?

 

Üç dönemdir AKP'nin yönettiği ve Manisa genelinde CHP'nin kazanma ihtimali çok düşük görülen Kırkağaç'taki bu değişimin ardındaki motivasyonun başında şüphesiz ekonomik koşullar geliyor. İktidar partisi gerek emekli politikaları gerekse ekonomik kararları bakımından son zamanlarda iyice halkı zorluğa itti. Buna karşın başta CHP'nin büyük şehir belediye başkan adayı Ferdi Zeyrek olmak üzere tüm CHP'li adaylar halka hizmet ve refah vaadiyle seçim çalışmalarını sürdürdü. Üstelik vaad edilenlerin gerçekleşeceğine halk ikna edildi. Hem genel başkanın Manisalı oluşu hem de seçim öncesi köy ve mahallelere götürülen hizmetler, halkın iknasını pekiştirdi.

 

AKP Fevzi OK gibi kalifiye ve güçlü bir isme rağmen geçtiğimiz yıllardaki performansını sergileyemedi. Her şeyden önce Fevzi OK'u kendi partisi sahiplenemedi ve AKP yerel idareciler Fevzi Ok'tan ziyade şahsiyetlerini ön plana çıkarmaktan çekinmedi.

 

Ayrıca İsmail Pala güçlü bir kampanya yürüterek halkın tepkili olduğu AKP'nin oylarını almayı başardı.

 

Her şey bir yana tüm yurtta olduğu gibi Kırkağaç'ta da halkımız AKP'li idarecilere sopa çekti.

 

Üstün Dönmez ilçe parti lokalinde yaptığı konuşmasında, "Biz balkon konuşmasına alışık değiliz bu yüzden otobüs üzerine çıktım" diyerek AKP'den farklı olacaklarını ima etti ve ekledi "Ben bu ilçenin CHP'den Manisa Büyükşehir İl Meclis Üyesi ilk kez olmayı başaran genciyim. Çıktığım bu yolda ben sizlere inandım, sizler de bana. Bu yolda beni yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimden allah razı olsun. Bu ilçeyi şucu bucu sınıflandırmadan, hep birlikte kalkındıracağız. "dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KIRKAĞAÇ, ÜSTÜN, DÖNMEZ, BAŞKAN, DEDİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1