Haber Detayı
21 Mayıs 2021 - Cuma 04:12
 
KIRKAĞAÇ ÇİFTÇİSİNE ÇOK DEĞERLİ BİR DESTEK
KZO Başkanı Emin Özarı, İBB Başkanı Sayın Tunç Soyer imzası ile İBB Meclisinden oy birliği ile geçen kararı müjdeledi.
TARIM Haberi


KIRKAĞAÇ ÇİFTÇİSİNE DEĞERLİ BİR DESTEK
KZOB Emin Özarı’nın girişimleri sonucu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile ilçemizin her mahalle ve bölgesinden alınacak toprak örneklerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarımızca analizi yapılacaktır.
İzmir’de yaşayan Kırkağaç’lı dostların girişimi ile Kırkağaç çiftçisinin faydalanacağı bir hizmeti, ücretsiz olarak Kırkağaç’a getiren KZO Başkanı Emin Özarı, İBB Başkanı Sayın Tunç Soyer imzası ile İBB Meclisinden oy birliği ile geçen kararı müjdeledi.
 İzmir CHP Seçimden Sorumlu E. İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın yardımları ve Kırkağaç CHP ilçe Başkanı Sayın Özcan Kaçar’ın eşliğin de İBB Meclis kararı ile Kırkağaç Çiftçisi için Toprak Analiz desteği alan KZO Başkanı Emin Özarı; “Bu girişim ilçemizin siyaset üstü bir kazanımıdır” dedi.
Konuya dair kısa bir açıklama yapan KZO Başkanı Emin Özarı bu konuda kendisine Kırkağaç Çiftçisi için yardımcı olan Kırkağaç CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar ve E. İzmir CHP Seçimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’a teşekkürlerini sunup, Çiftçimiz için yapabileceğimiz her çalışma ve arayışımızda sınır tanımadığını söyledi. “Her şey Kırkağaç çiftçisi için”… diye kısa bir açıklama yaptı.
Kırkağaç’ta her siyasi partinin başında ki yöneticiler “Önce Kırkağaç” diyerek ilçeye çok hizmet getirdiler, çok bilmiyoruz ama öğrenebileceğimiz bu mecra artık herkese açık ve  getirmelerinin önünde hiçbir engel yok. Yeter ki “Her şey Kırkağaç İçin” diyebilsinler.
EVET PARTİLER KIRKAĞAÇ İÇİN DİYELİM,  KIRKAĞAÇ PARTİLER İÇİN DEĞİL AMA.
 
KZO Başkanlığına gönderilen  İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis tutanağı aşağıda;
 
kirkagactv
 
T.C. İZMİRBÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Karar No : 97509404.301.05.344
Karar Tr.: 12/04/2021
MECLİS KARARI
Meclisimizin 10/03/2021 tarihli toplantısında Plan ve Bütçe-Hukuk-Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonlarına havale edilen Başkanlık Önergesine ilişkin, Plan ve Bütçe Komisyonunun 01/04/2021, Hukuk Komisyonunun 01/04/2021, Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonunun 05/04/2021 tarihli Komisyon Raporunda;
 
Belediye Meclisimizin 10/03/2021 tarihli toplantısında Komisyonlarımıza havale edilen, 10/03/2021 tarih ve E.87934 sayılı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ifadeli Başkanlık Önergesi "İlgi 22/02/2021 tarihli ve 45460887/31 sayılı Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığının yazısı.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarımızca, İzmir İli Toprak Verimliliği Belirleme Projesi' ile İzmir İli sınırları içerisinde ve tüm ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığının 2013/1 Genelgesi kapsamında, üretim yapılacak alanlarda  toprağın ve yetiştirilecek ürünün ihtiyaç duyduğu bitki besin elementlerini ortaya çıkarmak ve gübrelemeyi, doğru oranda üreticilerin uygulamasını sağlamak amacıyla toprak verimlilik analizi yapılmaktadır. 
Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığının, ilgi tarih ve sayılı Yazıları ile Kırkağaç İlçesinin her mahalle ve bu mahalllere ait her mevkisinden birer toprak numunesi alarak, Belediyemiz bünyesinde bulunan Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı tarafından ücretsiz olarak analizlerinin yapılması talep edilmiş olup, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığının talebi ile birlikte, diğer illerden gelebilecek olan toprak analizleri ile ilgili taleplerin, Belediyemize ait Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarının kapasitesi ve gücü ölçeğinde yapılabilmesi konusunun 5216 sayılı Kanununun 7. maddesi (f) bendi Ek Fıkrası, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul veEsasları Hakkında Yönetmeliğin 5. maddesinin (ğ) bendi, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 9. maddesi ve ilgili sair tüm yasal mevzuatlar doğrultusunda görüşülerek karara bağlanması hususuu, Sayın Meclisimizin tensiplerine arz ederim" denilmektedir.
Yukarıda metni yazılı Başkanlık Önergesi, Hukuk Komisyonumuzun 01/04/2021 Plan ve Bütçe Komisyonumuzun 01/04/2021, Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonumuzun 05/04/2021 tarihli toplantısında, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinin son fıkrası kapsamında incelenmiş olup; söz konusu önerge Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonumuzca oybirliği ile uygun bulunmuşur, Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonlarımızca "Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarının kapasitesine uygun ve İzmir İlinden gelen talepleri engellemeyecek şekildeuygulanması" şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunmuştur. Sayın Meclisimizin onayına sunulur. Denilmektedir.
Yukarıda metni yazılı müşterek rapor, Başkanlıkça okutturularak görülmüş olup; söz konusu raporun, Plan ve Bütçe-Hukuk-Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonlarından geldiği şekilde kabulüne 5216 sayılı Büyükşehir Kanununun 7. maddesi gereği Meclisimizce oybirliği ile karar verildi.
Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KIRKAĞAÇ, ÇİFTÇİSİNE, ÇOK, DEĞERLİ, BİR, DESTEK,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1