Haber Detayı
18 Eylül 2021 - Cumartesi 20:44
 
KIRKAĞAÇ ÇALIŞTAYI GELİŞİYOR
Çalıştay sabırla ilmik ilmik Kırkağaç için işleniyor
EKONOMİ Haberi


Kırkağaç Çalıştay hareketinin mimarı sevgili Dr. Sami Mahir Kireşçi çalışmalarını facebook sayfasından paylaştıkça gözlerimiz parıldıyor.

Kırkağaç için umutlu olacağımız çok şeyin olduğunu anlıyoruz.

Yıllardır klasikleşen "Akhisar-Soma arasına sıkılmışlık" mazereti, aslında her üç ilçeninde yükseleceği çıkış yolunun anahtarı gibi.

İlimiz Manisa'nın Türkiye'nin 12.Ekonomisine sahip olmasının yanın da Kırkağaç'ın durumuna bakınca gözlerimizin fal taşı gibi olması çok yerinde bir durum oluyor.

Sevgili Hocamız Sami M. Kireşçi'nin 'Çalıştay Ön Hazırlık Programı" için oluşturduğu tablolar bize geçmişin rasyonel bir konumunu sunuyor. 1966-1981 yılları içerisinde Kırkağaç'ın, Manisa ilçeleri içinde ki gelişme tablosu bize 15 yıllık dönemin en başarılı kesitlerini yaşatanların Halit Kayadipli, Orhan Davut ve Kazım Kayadipli olduğunu gösteriyor. (Ruhları şaad olsun, ışıklar içinde uyusunlar.).

Dr. Sami Mahir Kireşçi Hocamız Facebook hesabında aşağıdaki açıklamayı yapmış.

"1966' da yapılan çalışmada, Türkiye genelinde çok gelişmiş bazı ilçeler, ortalamayı bozacağı için analize dahil edilmemiş. Bu bağlamda Manisa'da Merkez, Turgutlu ve Akhisar ilçeleri çalışma kapsamına alınmamış. 1981 yılında yapılan çalışmada yöntem değişmiş ve tüm ilçeler çalışma kapsamına alınmış. Köprübaşı, Ahmetli ve Gölmarmara o tarihte henüz ilçe değiller. İki tabloyu sağlıklı karşılaştırabilmek için 1981 tablosundan Merkez, Turgutlu ve Akhisar ilçelerini çıkarıp diğer tabloya eşitlediğimizde Kırkağaç'ın Gördes, Saruhanlı ve Alaşehir'i geçerek Soma ve Salihli'den sonra 3. sıraya yerleştiğini görüyoruz. 1966-1981 yılları arasında Kırkağaç çok iyi bir performans göstererek üst sıralara tırmanıyor. Bu dönem,1966 sonrası için (öncesi için veri yok) , Kırkağaç'ın tarihindeki en başarılı dönemidir."

Taplolar

 

Haber : M.Güneş

Kaynak. Kırkağaç Çalıştay facebook Sayfası

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KIRKAĞAÇ, ÇALIŞTAYI, GELİŞİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1