Haber Detayı
23 Mayıs 2021 - Pazar 23:50
 
“KIRKAĞAÇ ÇALIŞTAYI”
Pes yani. Umduğumdan çok daha hızlı gelişti her şey.
EKONOMİ Haberi


                    “KIRKAĞAÇ ÇALIŞTAYI”
 
                      Daha bir hafta olmadı. Bi durun bakalım demi. Bu ne telaş be birader? Kaç gün oldu daha işaret fişeği yakılalı?  KırkağaçTV yayına başlayalı?
 
                     Dedim şimdi herkes biraz anı, eski günler falan yazar. Sonra yavaş yavaş, yok Kırkağaç’ın yolu-izi, yok çiftçilik gün geçtikçe bitiyo, gün geçtikçe kötüye gidiş falan filan. Nerdeee. Hemen de bir memleketi kurtarma telaşı.  Ne çok severmişsiniz be kardeşim şu Kırkağaç’ı. Herkeste bir proje, herkeste bir plan. “ÇALIŞTAY” düzenlemek.. Kırkağaç için!
 
                     Müthiş!
 
                      Valla işin şakası bir yana, bu kadarını da beklemiyordum. Pes yani. Umduğumdan çok daha hızlı gelişti her şey. “Endüstriyel tarıma geçiş”, “Kooperatifleşme”,  “Ziraat Odası’nın çalışmaları”, “Dondurulmuş gıda ürünleri”, “Tarihi varlıkları koruma, restorasyon çalışmaları”, “Kırkağaç mutfağını tanıtma” vb. Her biri birbirini tamamlayan müthiş fikirler. Kutluyorum bütün arkadaşlarımı. Bu sorumluluk duygusu, bu kafa yorma ve hepsinden önemlisi düşünülenleri hayata geçirme azmi. Kim durabilir ki böyle bir anlayışın önünde. Ne yalan söyleyeyim heyecanlandım.
 
                     Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın meşhur  “Selvi Boylum, Al Yazmalım” filminde dediği gibi ‘SEVGİ EMEK İSTER’. Anladım ki bizim memleketin seveni çokmuş. Sadece Kırkağaç’ta yaşamaya devam edenler değil, şu ya da bu sebeple Kırkağaç’tan yüzlerce, binlerce kilometre uzakta olanların da aklında-fikrinde Kırkağaç var. Memleket sevdası denen de bu olsa gerek.
 
                      Sadede gelirsek. Sanırım hepimizin çok iyi bildiği bir bilimsel gerçeklik var. “Teori olmadan pratik olmaz”. Ancak; pratiğe geçirilmemiş bir teorinin de hiçbir anlamı yoktur. Ben temel fikir olarak, Kırkağaç’ın bir tarım şehri olduğunu ve planlı bir endüstriyel tarım politikasının oluşturulması ve hayata geçirilmesinin, yukarıda yazın dostlarımızın Kırkağaç için düşündüğü bütün proje ve çalışmaların temelini oluşturacağını düşünüyorum.
 
                       Bugün için buradaki sihirli sözcüğün “KIRKAĞAÇ ÇALIŞTAYI” olduğu düşüncesindeyim. Bu fikrin ete kemiğe bürünebilmesi için, görev ve sorumluluk  almak isteyen, gönüllü beş-on kişiden oluşan bir organizasyon komitesi oluşturulabilir. Hedefli, planlı iyi bir çalışma. Katılımcıların özenle seçilmesi. En önemlisi de Kırkağaçlı hemşehrilerimizin yoğun katılımını hedefleyen bir ön çalışma bütün bu güzel düşüncelerin hayata geçirilmesinin ilk adımı olacaktır.
 
                       Yukarıda kendimce özetlemeye çalıştığım, Kırkağaç’ın iyiden ve güzelden yana geleceğine kafa yoran ve bu fikirlerin kaynağı tüm arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum.
Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: “KIRKAĞAÇ, ÇALIŞTAYI”,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1