Haber Detayı
26 Haziran 2021 - Cumartesi 12:36
 
KAVUN BELGESELİ HAZIRLANIYOR
Ziraat odamız , Ümit hocam ve Kadir Bey kardeşimiz ile birlikte sizlere bilgilendirmeler yapacağız
TARIM Haberi


SENİ SEVİYORUZ KIRKAĞAÇ,

Kırkağaç a yakışan bir proje.

Proje adı     : Kavun Belgeseli

Amacı.        : Kırkağaç tarım kültürüne hizmet

                      ve gelecek nesillere bir kaynak

                      Eser bırakmak .

Proje

Ortakları.    : Tüm Kırkağaç Halkı ve çiftçileri

Proje

Yapımcıları: 1. Ziraat Odası Başkanlığı

                     2.  Dr. Ümit Evran

                     3.  Fotoğrafçı Kadir Boz

Değerli halkımız ve  çiftçilerimiz,  biliyorsunuz Kırkağaç'ımızın kavunu yüzyıllardır meşhur. Fakat bizden önceki nesiller ve biz, bugüne kadar kavunla ilgili herhangi yazılı ve görsel bir döküman hazırlamadık.

Oysa kavun hakkında birçok yaşanmış hikaye ve hatıranın yanısıra,  hem ilçemiz,  hem çiftçilerimiz kavundan  yıllarca  geçimimizi sağladık.

Bence Kırkğaç'a ve ilçemizin  ismi ile özdeşleşen kavunumuza bir vefa borcumuz var. İşte bu vefa borcumuzu ödemek için bir süre önce önümüze bir fırsat çıktı. İzmir'de doktorluk yapan kırkağaçlı hemşehrimiz Değerli hocamız Dr Ümit Evran,  kavunla ilgili fotoğraf ve video çekerek bir belgesel hazırlamak istediğini ve bu konu ile ilgili  Akhisar'da fotoğrafçılık yapan değerli hemşehrimiz Kadir Boz ile de görüştüğünü , ve onun da desteğini aldığını söyleyerek , eğer Ziraat Odası olarak da bu projeye destek verilirse kavun belgeseli çekmek istediklerini ve bunu Kırkağaç'a armağan etmek istediklerini belirttiler.

Hal böyle olunca , Kırkağaç Ziraat Odası olarak bizlerde böylesine güzel , vefa dolu bir teklifi asla geri çeviremezdik . Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda bu projeye oda olarak sponsorluk desteği vermeye karar verdik.  Böylelikle bir taraftan  Kırkağac'ın  sosyo kültürel değerlerine hizmet ederken,  diğer taraftan da gelecek nesillerimize yüzyıllarca ellerinde olabilecek bir kaynak Eser bırakma fırsatı yakalamış olduk.

Değerli hocamız Ümit Evran ve değerli hemşehrimiz  Kadir Boz,  çalışmalarına bir süre önce başladılar tahmin ediyorum sonbahara kadar Bu çalışmalar devam edecek sonunda güzel bir eser meydana geleceğine ve bir nebze de olsa Kırkağaç'a ve kavunumuza olan vefa borcumuzun bir kısmını ödeyebileceğimize inanıyorum.

Bu çalışmalarda hiç kuşkusuz siz değerli çiftçilerimizin ve halkımızın da desteği bizim için çok  büyük bir motivasyon ve enerji kaynağı olacaktır. Bu manada yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda siz değerli halkımızdan ve çiftçilerimiz den desteklerinizi bekliyoruz.

Zaman zaman çalışmalarımızla ilgili,  Ziraat odamız ,  Ümit hocam  ve Kadir Bey kardeşimiz ile birlikte sizlere bilgilendirmeler yapacağız.

Yapıcı eleştirilerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz.

Elinizde eski kavun , kavun tarlası, kavun deposu  fotoğrafı gibi ne varsa bize ulaştırabilirseniz bize büyük katkı sağlamış olursunuz.

 En derin sevgilerimizle ,  şahsım,  yönetim kurulu arkadaşlarım,  sevgili Ümit hocam ve sevgili Kadir Boz kardeşim adına hepinize saygılarımızı sunuyorum.

Emin Özarı

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KAVUN, BELGESELİ, HAZIRLANIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1