Haber Detayı
22 Ağustos 2022 - Pazartesi 03:01
 
İNSANLIK TARİHİNDE KUTLU BİR GÜN
21 Ağustos 1922 insanlık tarihinin bir dönemecidir, insanlık var oldukça o gün, bu günden daha görkemli ve daha onurla anılacak gelecek yüz yıllarda. Kutlu olsun.
GÜNDEM Haberi


Bilen bilir.

Bilmeyen kendine yansın.

Uzun uzun anlatacak değilim. 

Emperyalizm, ülkemizi uşaklığına soyunmuş Yunan Orduları ile işgal etmişti.

Emperyalizme isim vererek cepheyi daraltmak günümüzde modadır. Oysa bu bir ülkenin adı ile anılmayacak ama sosyal bir sınıfın adı ile anılmasıda ne yazık ki karmaşaya sürüklenmiştir. Bunun sebebi kafa karışıklığıdır. O gün İngiliz Emperyalizminin başını çektiği cephe hiç kuşkusuz bu gün ABD nin başını çeken cepheye dönüşmüştür. Asıl tanımı finans kapitaldir. Yani tekelci sermayedir.

100 yıl önce bu gün biz emperyalizmin ilk halkasını kırarak onun yenileceği süreci başlatan kutlu bir kavganın devamıyız. Devamı olmakla yetinmeyeceğiz, Atatlarımızın başlattığı bu tarihi sürecin devamında yer almakla, biz hala varız ve onur duyuyoruz.

Biz Kemalist hareketin torunları o insanlık düşmanı  zincirin ilk halkasını kırarak dünyaya örnek olmuş bir harekatın devamı olmanın sorumluluğunu yaşıyoruz. Yaşanacak da.

O günleri merak edenlere kaynak vermek istiyorum.

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Kocatepe Büyük Taarruz Uygulama ve Araştırma Merkezi Link: (LÜTFEN OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İNSANLIK, TARİHİNDE, KUTLU, BİR, GÜN,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1