Haber Detayı
02 Kasım 2022 - Çarşamba 10:40
 
HALKLA BULUŞANA BAK
Çok sevgili Başkanımız İsmail Gedüz’ün kanı kaynamış. Halkla buluşuyor. Hayırlısı olsun.
GÜNDEM Haberi


Çok sevgili Başkanımız İsmail Gedüz’ün kanı kaynamış.

3. dönemin neredeyse sonun da halkın karşısına çıkıyor.

Çok güzel, çıksın !

Yıllardır ihmal edilmiş bir uygulamanın en sonunda yerine gelmiş olması büyük bir alkış ister esasında…

Öyleyse Başkana büyük bir alkış…

Ama giderayak olmanın alkışı olacak bu sanki.

Başkan bana göre her zaman gençtir. Genç ve çekingendi, ayaklarını sürüdüğü kaldırımları imha etmesine rağmen gençliğinden gelen toyluktu demeliyim. Öyle düşünmek beni rahatlatıyor.

Neyse, uzatmamak lazım bu tür yazıları.

Kırkağaç’ın en çok tıklanan haber sitesinde (www.kirkagac.net) “GEDÜZ HALKLA BULUŞUYOR” diye başlıkla duyurmuş haberini.

İlk soru kendiliğinden geliyor zaten; ‘Başkan 3 dönemdir aklın neredeydi?’ 3. Dönemin oluyor halkala kaç kere buluştun?

Bak sorular emek istemiyor.

Neyse devam edelim.

Soru 1:

Sevgili Başkan, Kırkağaç, kaç zamandır asbestli borulardan su kullanıyor? Asbest ne demektir halka anlatır mısın?

Soru 2:

Hıdırağa Mahallesinin üst kısmına aldığın “Çöp Toplama Alanı’nın” Kırkağaç’a verdiği etkiyi incelettin mi?

Çok sade ve basit sorular.

3. Soruma geleyim; Kırkağaç’lı Şampiyonları kim besliyor?

Ne şampiyonu dersen iki cümleyle anlatayım sevgili Başkan; Okçuluk Sporu dalında ( Öznesini konuşmuyorum. Ama Kırkağaç’lı gençler Türkiye Şampiyonu oluyor, gelgelelim ihtiyaçlarını Akhisar Belediyesi karşılıyor. Bu bir Belediye Başkanı gözünden nasıl okunuyor acaba?

Güreşte başarıdan başarıya koşan Kırkağaç’lı bir sporcuya (Necip AL) Balıkesir Belediyesi sahip çıkıyor. Sence bu ne demektir?

İsmail Başkanı besleyen bir belediye bu gençleri bünyesinde taşıyamaz mı?

Ki onlar altlarına kullanmak için milyonluk araç istemezler biliyorsunuz.

Dilim sivri ama etkim az, bunu biliyorum ama tarihe not bırakmada hünerliyim. Diyorum ki; “ Yarın var, olacak… İşte orada biz olamayız belki çünkü ölüm var.

Başkan, bu dünyada yaşamak ölümlü olmakla mümkün…

Ben Kırkağaç’a İzmir’den her geldiğim de rahmetli Kazım Kayadipli’nin mezarına uğrayıp yanında bulunan çeşmeden su alıp su döküyorum. Mesele bu dünyada betondan bezenmiş mezar yaptırmak değil, mezarına gelip bir tas su dökecek insana iz bırakmaktır. Kazım Kayadipli düşünceleriyle benimle asla örtüşmese bile, insan olmasıyla onun mezarına uğramayı görev edindirmiş bana.

İşte mesele bu...

Halkla buluşunca halka anlatırsın umarım bunları.

Asbestli borulardan su kullanan Kırkağaç’lının sağlık sorunları nasıl seyir ediyor 3 dönemdir gururla anlatılacak o 3 dönemdir… Başkan ?

Hıdırağa mahallesi üstünde bulunan çöp toplama alanı Kırkağaç’a ne kadar zarar veriyor? (Özellikle metan gazı tutuşması dönemlerin de, duman tüten ateşin kokusunu duydun mu hiç?)

Soru çok esasında.

Ama ne yazık ki yanıtlarının halka duyurulmasında ki reel olması gereken kanallar güçsüz.

Onun için halkı yönlendirip, olması gerektiği kadar gerçeklerden uzak tutmada hünerlisiniz.

Sizi kutluyorum bu davranışınızdan dolayı Başkan !

İşte bunlara rağmen kovmadan ama halkın önüne çıkıyor olmanız mükemmel.

 

Ve geldik derlemelere; bunlar da orada sorulması muhtemel sorular Her şeyi maydanoz ettik yani senin deyiminle… Halk derki;

1. Namazgah ve Orta Caminin bahçe müştemilatını yıktınız, 4 yıl geçti aradan ikisi de yapılmadı. Madem yapmayacaktı neden yıktınız?

 

2. İlçemiz bir tarım ilçesi, bu güne kadar çiftçilere ve tarıma yönelik bir yatırım yapıldı mı?

 

3.  Bir STK başkanına maydanoz demeye, muhalifleri toplantıdan çıkarmaya, halkla polisi karşı karşıya getirmeye sebep olacak kadar önemli olan ve 28  köy muhtarının sahip çıktığı Gelenbe de ki üretici  (köylü)  pazarı yapılsaydı bölge tarımına ve çiftçilerine ayrıca ilçemizin tanıtımına bir faydası olurmuydu?

4. 53 milyon Belediye binası, 30 milyon eski Üniversite Binasının olduğu bölgeye yapılacak olan spor kompleksi  toplam 83 milyon TL.  Acaba eski Belediye binası ve üniversite binası yıkılmasaydı. Bu paralar ile ilçe gençlerine iş imkanı sağlayacak bir yatırım yapılsaydı daha mı iyi olurdu?

 

5. Kaç yıl geçti hastanemizde uzman doktor eksiği var, bu konuda bir çalışmanız oldu mu ?

 

6 . İlçemiz zaten doğal bir millet bahçesi sayılır,  çünkü her tarafı ağaçlık ve yem yeşil o yüzden ilçe merkezindeki Park ve stadyum yıkılarak yerine millet bahçesi yapılmak istendiğini duyuyoruz. Buraya harcanacak bütçe daha farklı bir yatırımda kullanılsa daha iyi olmaz mı?

 

7. Akhisar 3. Gıda Organize Bölgesini yaptı, Kırkağaç ne zaman böyle bir Gıda Organize Sanayi Bölgesine kavuşur? (zira bu proje sn. Recai Berber’in ilk vekillik yıllarından beri bu konuşuluyor.)

 

8. Bir ek soruda benden gelsin o zaman. 3 yıldır ilmek ilmek işleyerek peşinde koştuğumuz ve devlet olurunu, onayını alan barınak yapımı neden halen başlamadı?

Akhisar belediyesi bizim uğraşımızın son yılında karar alarak ikinci barınağı yaptı ve işleyişe geçti. Biz ve sokak hayvanları daha ne kadar bekleyeceğiz ? (Filiz Noyan)

 

9.Bu KIŞ’a yetişeceği sözü belediye başkanımız tarafından verilmesine rağmen yetişmeyen doğal gaz çalışmaları sebebiyle yaz başında 2000 TL olan kömürün tonu‘nun 5000 TL seviyesine çıkması sonucunda başkanımıza güvenerek kömür almayan vatandaşın zararını kim karşılayacak? (Serhat Kayın)

 

10.Yıllar önce büyük bir katılımla açılan hanımeli çarşımız şu anda içler acısı durumda bu çarşı ile ilgili bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz eğer böyle bir planınız yoksa buraya yapılan yatırım boşa harcanmış para değil midir.(Serhat Kayın)

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: HALKLA, BULUŞANA, BAK,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1