Haber Detayı
19 Eylül 2024 - Perşembe 14:55
 
Gaziler Günü Kutlandı
Sakarya Meydan Muharebesinin Kazanılmasından Sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kararıyla, 19 Eylül 1921 tarihinde Kurtuluş Savaşımızın Lideri Mustafa Kemal'e, Gazilik ve Mareşallik Unvanı verilmiştir. Tarihi anlam ve önemi olan 19 Eylül günü " Yurdumuzda, Gaziler Günü " olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda ilçemiz bürokrasisinin katılımıyla sabah saatlerinde çelenk bırakma ve kutlama töreni düzenlendi.
GÜNDEM Haberi


Gaziler Günü münasebetiyle ilçemiz bürokrasisi ve okullar meydanda buluştular. Çelenk bırakma ve anma törenleri ile Gaziler gününün kutlandığı etkinlikte Kıbrıs Gazisi Gaziler Derneği Başkanı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Törene Başta Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay olmak üzere, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Adem Şakrak, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Servet Çelenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Boncuk ve ilçe kamu idari amirleri ile siyasi parti ilçe temsilcilikleri katıldı.

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Gaziler, Günü, Kutlandı,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı