Haber Detayı
08 Ekim 2023 - Pazar 03:20
 
FİLİSTİN GERÇEĞİ
Aslın da yazacak konu çok uzun ama toplum olarak artık gerçekleri özünden anlamaktan çok uzaklaştık. Yazanlar usandı. Kalanların gündemle ilgisi yok artık.
GÜNDEM Haberi


İsrail KORSAN bir devlettir.

Meşru olması asla tartışılmayacak kadar nettir. Meşru değildir.

 

Yahudilik Lenin'nin deyimiyle "tarihin haksızlığına uğramış ve uluslaşamamışlardır." (Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı RSDP Kongresi) Bu tarihsel bir gereçektir. 1000 yıl sonra insanlık bunu böyle okuyacak.

Amma bu gün emperyalizmin son çırpınışlarıyla dünya aldatılıyor.

 

Filistin Ulusunun haklı savaşını ancak dinsel bir direnişe çevirebilirseniz onu yenmeniz mümkündür. Ve nitekim bunu başardılar. Filistin Halkının ulusal direnişi dönüştürülüp bir din kalıbına sokuldu ki işte burada KORSAN devlet İsrail tam oyuncak olma rolünü hayali haklı sebeplere oturttu.

 

Emperyalist silah tüccarlarının dinbaz Filistin Güçlerine sağladıkları çeşitli silahlarla yıllardır dokunulamayan İsrail'in bir anda vurulması, tıpkı "11 Eylül Saldırısı" gibi başka hedeflere saldırma mazeretitir.

 

Bizim sınırlarımız da ki mayınların temizklenmesin de ki halkımıza dayatılan mazereti hatırlayın. Şimdi kilometre karesini hatırlamıyorum koskoca büyük bir verimli topraktan sözde organik tarım programlanıyordu. Oysa gerçek şimdi orta da elini kolunu sallayan sınırlarımızdan geçiyor. Ülke nüfusunun neredeyse 8/1 oldu. Hatırlıyormusunuz o zamanları?

 

Emperyalizim günlük plan yapmıyor ne yazık ki.

 

Şimdi sınırlarımızdan ipini koparan elini kolunu sallayarak geçip toplumsal dinamizmimizi belirliyor. Ardına da hükümet Avrupadan bir kaç milyon euro alıyor.

 

Filistin meselesini doğru zeminlerde savunarak mücadele eden tüm örgütler emperyalist güçler tarafından tasfiye edildi. Bu gün tıpkı ülkemizde olduğu gibi alan dinbazlara bıraktırıldı. Sonuç; sivillerin katledildiği bir sürece evrildi. Ve yarın bir "haçlı seferi" yaşanmayacağının garantisi yok.

 

Önümüzde ki süreçte İran'ın hem Türkiye'de ki ABD nin uyuyan hücreleri Afgan sığınmacı kılıklar, hemde Afganistan yönetimince kıstırılacağına tanık olmamız muhtemeldir.

 

Filistin'in bu günlerine gelmiş olması, geçmişte Filistini cehaletin topraklarını satmış olmasından başka bir sebeple açıklanması olanaksız.

 

Toprak Satılmaz.

 

Toprak satılırsa bedelini gelecek kuşaklar çok acı öder.

 

Bu günkü cehaletin yarın yatacak yeri olmayabilir.

 

Bunu unutmayın.

 

M. Güneş

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: FİLİSTİN, GERÇEĞİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1