Haber Detayı
20 Ekim 2024 - Pazar 22:23
 
Fernas İşçileri Direndi ve Kazandı
Komşu ilçe Soma'da haklı talepleri için eylem yapan Fernas Madencilik'te çalışan işçiler patron Ferhat Nasırlıoğlu ile anlaşmaya vardı. Anlara'ya kadar yürüyüş yapan ve günlerce meclise seslerini duyurmak için parklarda kamp kuran madenciler muhalefet vekillerinin de desteği ile kamuoyu yaratarak anlaşmaya vardırlar.
GÜNDEM Haberi


Tüm yurda destansı bir direniş hikayesi sunan Somalı madenciler, iş güvenliği, maaş, promosyon ve çalışma hakları kapsamındaki talepleriyle ilgili sonuca vardırlar. AKP'li vekil Fernat Nasırlıoğlu'na ait maden şirketinde çalışan işçiler lyapılan açıklamaya göre maaş zamlarını aldılar, banka promosyonlarından yararlanabilecekler ve işten çıkarılan arkadaşları işe dönecek; dönem istemeyenlerde kıdem ve ihbar tazminatlarını alarak iş akitlerini fesh edecek.

İş güvenliği ile ilgili talepleri konusunda da gelişme kat eden işçiler alandaki revizyon çalışmalarının sürdüğünü bu sebeple açıklamalarına bir ifade eklemediklerini belirttiler.

 

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Fernas, İşçileri, Direndi, ve, Kazandı,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı