Haber Detayı
03 Haziran 2024 - Pazartesi 08:24
 
ESNAFIN HABERİMİZE SAHİP ÇIKMASINA BAKIN
Geçtiğimiz hafta Kırkağaç'ta meydana gelen, bazı restoran ve kasapların tedbiren, bazılarının mühürlenerek kapatılmasıyla sonuçlanan at/eşek eti skandalının hiç şüphesiz diğer madurları işini temiz yapan esnafımız oldu. Bir Kırkağaçlının tutuklandığı bilgisinin de alındığı olayla ilgili, esnafın sorunlarını dinlemek için mikrofon ve kameramızı kendilerine uzattık.
GÜNDEM Haberi


 Mevcut ekonomik koşullarda zaten zorlanan esnafımız "yaşadığımız bu olayla dükkanlarımızdan ayak kesildi, oysa bizler işimizi temiz yapıyoruz, biz masumuz" dedi.

 

Hadi Gari pide salonu sahibi Türkay Bey "Benim restoranımdan numune alındı, numunem temiz çıktı. Yıllardır işini en iyi yapmaya çalışan bir işletme burası, bu olayların bizi zor durumda bırakmasından rahatsızız" derken; Kırkağaç et şarküteri Harun Bey'de vatandaşa "güvendiğiniz yerden alışveriş yapın" çağrısında bulundu.

 

Mutfak Döner Sahibi Erhan Bey ise konuyu çarpıcı bir yerden ele alarak, "bir işletme de usulsüzlük yapıldı ve kapandıysa gerekçesi kamu oyuyla paylaşılmalı. Tedbiren kapatma olmaz, o işletmeye mühür vurmamışsınız, ama kapalı... O adama ne olacak, eleman çalıştırıyor, vergi veriyor. Bence herkes eşit şekilde, sistem içerisinde denetlenmeli, usulsüzlükler şeffaf bir şekilde paylaşılmalı." dedi.

 

Balkan Et Dünyası ise Kırkağaç'a da bir mezbahane beklediklerini hatırlatarak, "etin fiyatı belli, ucuza veren yerde bir pürüz vardır "çağrısında bulundu.

 

Kuledibi Akhisar Köfte Kamil Bey de "bu bir kişinin, tüm esnafı mağdur etmesidir. Halkımızın dışarıda yemek yemekten rahatsız olmaya başlaması bizi çok üzdü dedi. Geçtiğimiz hafta Sudan'dan ithal et alınacağı tartışmaları ülke gündemini etkilerken paralelinde ilçemizde yaşanan bu tatsız olayın makro ölçekte bağlantısını görmek de gerekiyor." dedi.,

 

Haberin detaylı videosunu aşağıdan ve YouTube kanalımızdan izleyebilir, yorum bırakabilir, sorularınızı paylaşabilirsiniz.

 

 

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: ESNAFIN, HABERİMİZE, SAHİP, ÇIKMASINA, BAKIN,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı