Haber Detayı
28 Aralık 2021 - Salı 11:54
 
Emin Özarı
Ülkede ki tarımla ilgili çözümsüzlüklere dikkat çekilmesi gerektiğinin altını önemle çizen Başkan Özarı geniş bir açıklama yayınladı.
TARIM Haberi


İşte basın açıklaması 

Değerli basın mensupları,  televizyonlarda sürekli açık oturumlarda konuşan araştırmacı, ekonomist ve gazete yazarlarımız, değerli çiftçilerimiz , zirai ilaç , tohum , gübre ve  tarım ile ilgili sanayi ve yan sanayi kuruluşlarımızın kıymetli temsilcileri ; 

Bildiğiniz üzere ne kadar sanayileşmeye çalışsakta , Türkiye olarak biz hala dünyada sayılı tarım ülkelerinden birisiyiz. 

Sanayicilerimizin ürettiği ürünlerin yarısından fazlasını çiftçilerimiz tüketiyor.

Çünkü çiftçi kendisi için traktörden tutunda, arkasına bağladığı onlarca zirai alet ve ekipmanı sanayicilerimizden satın alıyor. 

Çocuğunu  okutuyor,  büyütüyor, evlendiriyor, çeyiz diziyor.

Tarlasında sanayicinin ürettiği  elektriğini , tohumunu, zirai ilacını , gübresini kullanıyor.

Evinde ise yine sanayicinin mobilyalarını ve beyaz eşyalarını kullanıyor. 

Marketten, eczaneden, pazardan, manavdan , çarşıdan alışverişini yapıyor. 

 

Demem o ki , sanayicilerimizden tutunda, mahalledeki bakkalımıza varıncaya kadar herkes çiftçinin kazancına dayalı bir ticaret yapıyor.

Çiftçimizin üretim ve kazancında meydana gelecek bir azalma sadece kendisini ve ailesini değil aynı zamanda sanayicilerimizi , esnafımızı ve  ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız sayın Şemsi Bayraktar bu konuları sürekli yazılı ve görsel basında gündeme getirmesine rağmen,  çiftçilerimizin ve Türk tarımının içinde bulunduğu kuraklık, gübredeki pahalılık, mazot ve tarımsal elektrikteki pahalılık ile  et ve süt başta olmak üzere üretici ve market arasındaki fiyat farkını konu alan basın açıklamaları sadece  bir kez  haber bültenlerinde geçiyor o kadar .

 

Tabii ki bu da bizim için güzel bir gelişme ama yetersiz. Dolar % 30 değer kazandı, Türkiye ayağa kalktı , gübrede % 400 fiyat artışı oldu, yem de , zirai ilaç ve  tohumda, zirai alet ve ekipmanlarda dolara bağlı artışlar oldu  ama hiç   bir kanalda, hiç bir açık oturumda masaya yatırılmadı.

 

Bence bu konu doların yükselmesinden daha çok dikkat çekmesi ve ele alınması gereken bir konu .

Demagoji olmasın ama eğer üretim düşer ve azalırsa gıda da ithalatta yönelik dışa bağımlı bir hale geliriz onu da Allah göstermesin. 

 

Bu sebeple özellikle televizyon kanalları ve değerli araştırmacı ve yazarlardan tarımdaki sorunlarımızı da  gündeme taşımalarını  ve bazı önlemlerin alınmasına vesile olmalarını rica ediyorum. 

 

Çünkü bu sorunlarımızı konuşup tartışmadıkça gerçek gündeme ve çözümlere kavuşamayız. 

 

Ayrıca bu yazımı okuyan herkesten , eğer  kendisi için bir sakıncası yoksa  siyasetten  Ari bir şekilde paylaşmasını rica ediyorum.

 

Çünkü hangi partiden olursak olalım hepimiz çiftçiyiz ,hepimiz  bu topraktan geçiniyoruz. 

Bakın, asgari ücret ve dolar gündemde tutulduğu için bu çözümler üretildi. 

Devletime ve milletime güç ve kuvvet dualarımla  hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. 

Emin Özarı

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: Emin, Özarı, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1