Haber Detayı
04 Nisan 2024 - Perşembe 17:44
 
CHP YE GEÇEN MANİSA'DA BÜYÜK İDDİA
Eski Manisa B.B. başkanı Cengiz Ergün kendisi hakkında yapılan suç duyurusu için Manisa MHP il binasında bir açıklama yaptı.
SİYASET Haberi


Manisa C:Savcılığına yeni seçilen B.B Başkanı Ferdi Zeyrek tarafından şikayete edilen Cengiz Ergün;  “Dün itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında 570 milyon TL nakit para vardır. Büyükşehirin 340 milyon alacağı var burada. 130 milyon TL de MASKİ’den alacağı var firmaların. Bunların hepsini de ödeseniz gene 100 milyon TL kasada para var. Bunu sıfır borçla yeni başkana bırakmaktı. Amacım buydu. Şimdi bu insanların paralarını ödemek suçsa hırsızlıksa bunları söyleyenleri ben Allah’a havale ediyorum” dedi.

 

Kendisi hakkında ki iddaları belegeleriyle çürütmek ve hukuk temelinde adım atmak yerine Allah'a havale eden Ergün; " “Manisa Büyükşehir Belediyesinin kasasını boşalttığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Ergün, “Şimdi biliyorsunuz evveli gün mevcut Cumhuriyet Başsavcılığı’na şahsımla ilgili bir suç duyurusunda bulunuldu. İller bankasından ve vergi dairesinden gelen miktar her ayın 30’unda büyükşehirin kasasına girer. Ve 15 senedir Manisa Belediye döneminde de öyleydi, son 10 yıllık dönemde de böyleydi." diyerek rutin bir süreci anlattı.

Aşağıda ki video da devamını dinleyebilirsiniz.

İşte basın açıklaması;

 

Oysa iddiaların temelinde Belediye üzerinde hiç bir yetkisi olmadığı halde, bürokratları görevden almak, yerlerine (sırf bir ödemeyi gerçekleştirmek adına) yeni atamalar yapmak görev süresi bitmiş bir kimsenin haddinemidir? Bunu açıklamalıydı ve açıklamalıdır.

Belediye ödemeleri için hiç bir yetkisi yokken irade kullanmak da neyin nesi, bu etik mi, hiç alışılmış bir uygulamamı?

Şahsi bir borçmu ki ödemesine böyle irade konuluyor? 

Bu açıklamaya karşı bir televizyon kanalına bağlanan Başkan Zeyrek ise iddiasını savundu. Çok konuşulacak iddiaların olduğunu soran sunucuya "evet ne yazık ki bir çoğu doğru"dedi.

 

&;

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: CHP, YE, GEÇEN, MANİSA'DA, BÜYÜK, İDDİA, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1