Haber Detayı
30 Kasım 2023 - Perşembe 00:19
 
CHP'DEN SOMA'YA KIRKAĞAÇLI ADAY
Genel seçimler sonra Genel Başkan değişimiyle yerel seçimlere hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi, Manisa'da Özgür Özel'den kaynaklı iddialı... Komşu ilçemiz Soma'da adayını coşkulu bir kalabalıkla duyuran CHP'nin Kırkağaç için hamlesi merakla bekleniyor. Soma'nın CHP'li Belediye Başkanı ise anne tarafından Kırkağaçlı, Avukat Sercan Okur oldu.
GÜNDEM Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü kardeş ilçemiz Soma için Belediye Başkan Adayını duyurdu. Anne tarafından Kırkağaçlı da olan Avukat Sercan Okur, Soma'nın Cumhuriyet Halka Partisi Belediye Başkanı Adayı olarak ilan edildi.Soma CHP İlçe Binasında düzenlenen organizasyonla gerçekleşen duyuruya, Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar, Turgutlu, Edremit , Kırkağaç ilçe teşkilatı yönetimlerinin yanı sıra Manisa İl Başkanlığı da tüm yönetimiyle katılım gösterdi.

Kardeş ilçe Soma'nın Kırkağaçlı Adayı Avukat Sercan Okur, gazetemizin sorularını yanıtladı.

Değişim Rüzgarı Tüm Manisa'yı Etkileyecek

Memur bir ailenin evladı, maden işçisi bir ailenin de damadı olduğunun altını çizerek seçmenine selam veren Sercan Okur, genel seçimler sonrası CHP yönetimindeki değişimin yerel seçimlerde kendilerine güç kattığı görüşünde.

Okur Kırkağaç Televizyonuna verdiği demeçte, değişimin kendilerine olan etkilerini şöyle açıkladı:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in açtığı bayrak doğrultusunda başlayan değişim rüzgarı bence yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişimine yönelik değildir. Önümüzdeki yerel seçimlerin neticesinin mevcut CHP'li belediyelerin korunması ve AK Parti belediyeciliğinin verdiği bıkkınlığın da etkisiyle partimizden olmayan bölgelerde seçimin kazanılması şeklinde gerçekleşeceğine inanıyorum."

Soma'nın Gri Olan Rengini Değiştireceğiz

"Soma'da 4 dönemdir AkParti belediyeciliği iktidarda. Bu dört dönemde yani 20 yılda Soma'nın rengi yeşil, mavi iken griye döndü. Soma bugün imarı çarpık, yeşilini kaybetmiş, kültürünü yitirmiş bir kent. Bu sebepledirki değişim rüzgarı Soma'yı da, Kırkağaç'ı da, Manisa Merkezi ve Büyük Şehir'i de etkileyecektir." şeklinde konuştu.

"Termik Santrali Olumsuz Etkileriyle Kırkağaç ve Soma Birlikte Hareket Edebilir"

Gazetemize odaklandığı toplumsal konulardan da bahseden Cumhuriyet Halk Partisi Soma Belediye Başkanı Adayı Avukat Sercan Okur, belediyelerin en önemli sivil toplum kuruluşları olduğuna inandığını belirterek, Soma özelinde pek çok çevre ve sosyolojik konu için çalışmalar yürütmek istediğini anlattı. Yıllardır filtresiz bacalar ile çalışan termik santralden de konuşmasında bahseden Okur, Kırkağaç ve Soma belediyelerinin bu konuda beraber hareket etmeleri gerektiğini düşündüğünü belirtti. Bir bölgede seçimi kazanan belediye kadroları muhalif partiden dahi olsa iktidarla da ilişki içerisinde olarak o bölgenin sorunlarını Ankara'da da gündeme taşıyabilmesi gerektiğini ifade etti.

Halka hitabında ve yayınımıza verdiği demeçte uyuşturucu problemine de değinen Avukat Sercan Okur, Soma'da bu problemle baş etmek için gençlere daha fazla alan açacaklarını ifade etti. Somalı gençlerin hobi, spor, eğlence için kısıtlı imkanları olduğunu düşünen Okur, projelerinde bu konuya da eğilecek gibi duruyor.

Röportajın tam videosuna erişmek için KırkağaçTV YouTube kanalını ziyaret edebilir, yeni haber ve yyınlardan haberdar olmak için kanalımıza abone olabilirsiniz.

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: CHP'DEN, SOMA'YA, KIRKAĞAÇLI, ADAY,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1