Haber Detayı
08 Haziran 2024 - Cumartesi 00:05
 
Buğday Arpa Daneler Gerçekten
Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatları bu sezon Tarım Bakanlığı ve TMO tarafından yazılı olarak sessiz sedasız açıklandı. Ekmeklik Buğday için 9,25 TL/kg ve makarnalık buğday için 10 TL/kg fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını 7,25 TL/kg olarak belirledi.
TARIM Haberi


Enflasyon Nere Hububat Zammı Nere?

Yüksek enflasyon hepimizin belini bükerken, hububat üreticisine gelen zam ise gülümsetti ama çelişkiden...Resmi olarak %75'leri gören enflasyona rağmen hububat taban fiyatları arpada %13, buğdayda %19 oranında gerçekleşti. Yani üreticinin bütün girdi maliyetleri en az %75 artarken, ürettiğinin satışı maksimum %19 arttı.

Destek Alabilenler 1'er TL daha kiloda üzerine koyabilecek

Öte yandan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı'nın paylaşımlarına göre buğday ve arpada alım desteği kilo başına ortalama 1 TL civarında olacak.

Ekmek Gerçekten Ucuz Olabilecek Demekki

Hububata zam bu oranlarda olunca bizim de aklımıza Ferdi Zeyrek'in seçim vaadi geldi. Köylünün buğdayını alarak 5 TL'ye halka ekmek satmayı planlayan Manisa Büyükşehir hiç değilse çiftçiye ucuz ekmek verirken hububat satın almasında zorlanmayacak. Ya da belki CHP'li belediyeler hububat alımında da yüzleri güldürebilir kimbilir?

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Buğday, Arpa, Daneler, Gerçekten,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı