Haber Detayı
21 Ağustos 2023 - Pazartesi 01:04
 
BU BİR SAKIN DUYMA VE GÖRME HABERİDİR
Atalarımız sözlerini ince eleyip sık dokuyarak söylemişler; "eşeğe saz çalınmaz, çalınsa da anlamaz" da bunlardan biri. Aşağıda ki haber kimin ilgisini çekmesin acaba?
EKONOMİ Haberi


Haber şöyle; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici gerçek bir haberi alıntılayıp başına da "doğruysa" diye ekleyerek ( Sanki sayın Destici bilimsel makalelerin hakemli platformlarda yayınlanma kıstaslarını bilmiyor mu?) açıklama yapmış;  

 

"Aşağıdaki haber doğru ise acilen ve mutlaka gelir dağılımını düzenleyici adımlar atılmalı. Yok değilse açıklama yapılmalı. Bir de vergiler de aynı oranda mı toplanıyor bu da açıklanmalı.

 

'Credit Suisse raporuna göre; Türkiye’de en zengin yüzde 5’in serveti kalan yüzde 95’in toplamından fazla.


Türkiye’de nüfusun en zengin yüzde 1’inin toplam servetten aldığı pay yüzde 39,5. Bu oran, nüfusun yüzde 90’lık kesimi için sadece yüzde 30,2.
Nüfusun en zengin yüzde 5’lik kesimi toplam servetten yüzde 59,2 pay alırken, nüfusun yüzde 95’lik kesiminin aldığı pay sadece yüzde 40,8."

 

Sayın Destici çığlık atıyor ama duyan kim?

Haa bak bu bir muhalefeti de biz yaparız girişimi olabilir. Çünkü Türkiye'yi muhalefetsiz bırakma becerisi yüksek bir kadro birliği iş başında. Adını da Atatürk'ün devrimci partisinden almışlar.

 

Aynen böyle.

 

"İsviçre merkezli banka (Hani şu dünya zenginlerinin paralarını tuttukları merkez) Credit Suisse'nin yayınladığı son rapor, Türkiye'deki gelir dağılımı eşitsizliğini gözler önüne serdi. Rapora göre, Türkiye'deki 1 trilyon 41 milyar dolarlık servetin yüzde 40'ı, nüfusun yüzde 1'inin elinde bulunuyor."

 

Ne para ama kim bunun anlamını çözemez?

 

Rakamsal olarak 1.410.000.000. tl. Harfle tam bir triliyon kırbir milyar türk lirası'nın % 40 na Türkiye nüfusunun % 1 sahip. Bunu anlayabilecek mi insanımız?

 

Ben çözemedim yakın dostum Sakallı Hüsnü'ye sordum. "Ya bırak a mübarek kardeşim bunları, bunlara senin benim aklımız ermez. Sıkma canını kuru tut sakalını" dedi.

 

Kasketli Ahmet'e döndüm; "Aman ki bana yaklaşma-bakma, işe geç kaldım" dedi.

 

Aynaya baktım "işte bütün sorun burada kilitleniyor" dedim kendi kendime.

 

Bana saz çalınır mı peki?

 

M.Güneş

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BU, BİR, SAKIN, DUYMA, VE, GÖRME, HABERİDİR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1