Haber Detayı
20 Ağustos 2024 - Salı 23:38
 
Atatürk Evi Restorasyonu
Kırkağaç'ın tarihi değerlerini yüceltmek, değerlendirmek zaman zaman gündeme geliyor. Yaşar İsmail Gedüz döneminde Manisa Büyükşehir'den devir alınan Atatürk'ün kaldığı ev olarak bilinen tarihi yapının restorasyonu Atatürkçü Düşünce Derneği Kırkağaç Şube Başkanlığı öncülüğünde yeniden gündeme taşınan yapının restorasyonu için temaslar başladı.
Haberi


1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Akhisar ziyareti sonrası Soma güzergahında uğradığı düşünülen ve Türk Ocağı olarak da kullanılan tarihi yapının restore edilerek ilçemize kazandırılması için Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri ve Kurkağaç Belediyesi arasında görüşmeler başladı.

 

20 Ağustos Salı günü ilçemiz için gönüllü çalışmalar yürüten Şair Eşref Vakfı Başkan Yardımcısı Cüneyt Yıldırım'ın girişimleriyle  ADD Gaziemir Şube Başkanı Turgay Altınışık, ADD G.Y.K Üyesi ve Ege Bölge Sorumlusu Erkan Çiçek, ADD G.Y.K Üyesi Umut Can Yaylacı Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Olgun ve Necdi Özkan'a istişare ziyaretinde bulundular.

 

Toplantıda ADD Kırkağaç Şube Başkanı Serhat Kayın ve yönetim kurulu üyeleri Kadriye Öztekin, Onur Olgaç, Nuray Artış ve Sami Kireşçi de değerlendirmeleri ile toplantıda yer aldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Atatürk, Evi, Restorasyonu, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı