Haber Detayı
07 Temmuz 2024 - Pazar 21:51
 
ASGARİ ÜCRET ERKEN SEÇİM DİYOR
Özgür Özel'den asgari ücret açıklaması: “Söke söke alacağız” Asgari ücret zammı için Özgür Özel'den iddialı açıklama. 'Hiç merak etmeyin. Yakında olur'
SİYASET Haberi


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne programı için partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti. Özel, parti binası önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslendi.

 

CHP lideri Özgür Özel, asgari ücrete enflasyon uyarlaması istediklerini hatırlatarak, "Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız" dedi.

 

Edirne'de zorlu bir yerel seçim sürecini geride bıraktıklarını, zor ve tartışmalı günlerden sonra doğru adayla Edirnelilerin partilerine sahip çıktığını ifade eden Özel, yerel seçimlerde şehirdeki 2 kişiden 1'inin baba ocağına geldiğini, baba ocağında kucaklaştığını ifade etti.

 

“UÇAĞIN BURNUNU AŞAĞI DÜŞÜRMEK YOK”

Özel, CHP Edirne İl Başkanlığında bir devir teslimin yaşandığını belirterek,

"İl başkanımız gayretleri, çabalarının vardığı noktada bayrak devir teslimi istedi. Biz de uygun gördük. Önümüzdeki günlerde Edirne'de parti yönetiminde bir tasarrufta bulunacağız. O günden itibaren Edirne'de hep beraber, hem kıymetli başkanımıza hem partimize sahip çıkacağız çünkü önümüzdeki süreç öyle herhangi bir süreç değil. Biz Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında girdiğimiz ilk yerel seçimleri 47 yıl sonra birinci parti olarak tamamladık. Şimdi Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimleri geliyor. Artık yukarıya doğru gidiş başladı, uçağın burnunu aşağı indirmek yok, hep ileriye gideceğiz. Onun için ufak tefek meselelere takılmayacağız. Kusur varsa örteceğiz, tartışmaları bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İktidar olmaları halinde emekli maaşlarını artıracaklarını ifade eden Özel, "Emekli maaşı, AK Parti geldiğinde 1,5 asgari ücret idi. Hiç ellemese, dokunmasa, karışmasa emeklimiz 26 bin lira alacaktı. Sistemi değiştirdiler şimdi 10 bin lira alıyor. Geleceğiz, önce asgari ücret yapacağız sonra 1,5 asgari ücret yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR”

Geçen hafta emek mitingi yaptıklarını, asgari ücrete enflasyon uyarlaması istediklerini hatırlatan Özel, "Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız. Zammı yaparsanız sorunlar bitmez ama hiç olmazsa birazcık geçim olur ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur” dedi.

Kaynak: (ODATV) - Oda TV Editör: M.Güneş
 
Etiketler: ASGARİ, ÜCRET, ERKEN, SEÇİM, DİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı