Haber Detayı
18 Şubat 2024 - Pazar 09:50
 
BAS BAS PARALARI GÖZÜNE GÖZÜNE
Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cengiz Ergün seçim öncesi yaptığı bir ihalede kamu zararı 36 milyon lira!
EKONOMİ Haberi


Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cengiz Ergün seçim öncesi vatandaşların gözlerini boyamaya devam ediyor kamu zararı 36 milyon lira!

 

Türkiye'de seçmenin gözünü boyamanın haline gelen kaldırım ve yol inşaatları, yerel seçimler yaklaşırken yeniden ortaya çıktı. MHP’li belediye sokakların yenilenmesi için 150 milyon TL’lik sözleşmeye imza attı."

 

Türkiye'de hemen her seçim döneminden önce belediyeler, seçmenin gözünü boyamak için kaldırımları yeniledi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala Türkiye'deki manzara değişmezken MHP'li Cengiz Ergün başkanlığındaki Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, parke taş döşeme için fahiş harcamaya imza attığı belirlendi.

 

Belediyenin 29 Ocak’ta düzenlediği, “Manisa İli Muhtelif Cadde ve Sokaklarında Parke Yapım" ihalesi 150 milyon TL’nin üzerinde bir anlaşma ile sonuçlandı. 

 

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesinde yaklaşık maliyet, 151 milyon 655 bin TL olarak hesaplandı. İhale kayıtları, ihaleye verilen en düşük teklifin 113 milyon 924 bin TL, en yüksek teklifin ise 150 milyon 65 bin TL olduğunu ortaya koydu. 

 

En düşük teklif yerine en yüksek teklifi İhalenin sözleşme bilgileri, ihalede en düşük teklif yerine en yüksek teklifin tercih edildiğini gösterdi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İzton Yapı Anonim Şirketi arasında 13 Şubat’ta imzalanan sözleşmeye göre, 113,9 milyon TL’lik teklif yerine ihaledeki en yüksek teklif olan 150 milyon TL üzerinden anlaşma yapıldı.   

 

Ergün’ün harcaması akıllara, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılında yaptığı reklam anlaşmasını getirdi. Buna göre, belediye iştiraki Spilaş isimli şirketin, belediyede basın danışmanı olarak çalışan Cihad Taysi’nin yönetiminde olduğu bir şirket ile reklam anlaşması imzaladığı tespit edildi. Belediye kasasından şirkete, anlaşma kapsamında her ay 47 bin 200 TL ödeme yapıldığı anlaşıldı.

 

Bu usulsüz işlem, Sayıştay denetçilerinin yaptığı denetimler ile açığa çıkarıldı.

Kaynak: Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BAS, BAS, PARALARI, GÖZÜNE, GÖZÜNE,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1