Haber Detayı
04 Mayıs 2024 - Cumartesi 21:54
 
BİR ÇAM ANISI
En iyi dileklerimle,Kırkağaç Çam Mesinde saglıklı,başarılı ve mutlu, umutlu, huzurlu,neşeli, güzel günler geçirmenizi temenni ederken, "VATAN MİLLET ATATÜRK AŞKIYLA ÇALIŞAN MÜLKİ AMİRİN HAYATI KİTABIMDAN" Kırkağaç Çamlığına iliskin, aşağdaki bölümü paylaşıyorum. Umarım zevkle okursunuz.
GÜNDEM Haberi


 " İngiltere dönüşünde, Kırkağaç’ta bir yıl daha görev yaptım. Bu süre içerisinde yurtdışında gördüklerimizi, öğrendiklerimi uygulamaya koymak için büyük çaba gösteriyordum. Özellikle çevre düzen ve temizliği konusunda ilçenin Kırkağaç Çamlığının düzenlenmesi için Belediye Başkanı ile işbirliğinde projeler geliştirip, uygulamaya koyuyorduk. O hızla Kırkağaç girişinde modern bir park oluşturduk. Suyu motorla parkın bitişindeki dağın eteğindeki kayaların üstüne basıyorduk.
 
Sanki su oradan çıkıyormuş gibi şelale oluşturup parktaki havuza akıyordu. Kırkağaç çamlığı içindeki izcilik kampı bahçesine güzel bir yüzme havuzu yaptık. İlçenin tek yüzme havuzu oldu ve Kırkağaç için çok anlamlı bir hizmetti.
 
Tüm öğrenciler yaz tatilinde havuzda yüzme kursundan geçiriliyordu. Çamlıktaki yolları kısmen asfalt yaparak bordür taşlarla meydan yol ve kavşak düzenlemeleri, yer yer şömineler yapıldı. Çöp bidonları monte edildi. Kırkağaç Çam mesiresi daha güzel bir ortamda kurulmaya başlandı. Çam mesiresi mayısın ilk haftasında olur, herkes çadırlar kurar, orada bir iki hafta kalınır. Panayır kurulur. Alışveriş yapılır. Lunapark çocuklar için en çekici eğlence merkezidir. Evlenme çağında genç kızı olanlar çadırının önündeki masaya güzel bir gül demetini koyarlardı. Kırkağaç çam mesiresi törenle başlar. Müzik, spor, folklor gösterileri sunulur. Çevre il ve ilçe halkı genellikle çam mesiresine gelir. Sarı kız mezarına da dua etmeden gitmezlerdi.
 
 
Rivayete göre Sarıkızın birisi Kaz dağında birisi de Kırkağaç Çamlığında imiş. Çam Mesiresinin çevre temizliği, düzenleme ve tanıtımında renkli kalem reklam ajansı sahibi Hemşerim Özer KESTANE’NİN önemli katkıları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum.
 
          Kırkağaç çamlığının tam ortasında yem yeşil orman içerisinde İzcilik Tesisi vardı. Yaz tatilinde İzciler gelir, kamp kurarlar, kampın sonunda akşam kamp ateşi yakarak çok güzel sosyal kültürel etkinlikler düzenlenirdi. İzci liderleri İlçeye gelince hem Mülki makama nezaket ziyaretinde bulunur hem de Kamp ateşine İlçe protokolünü davet ederlerdi. Açık havada bol oksijen teneffüs ederek, etkinlikleri zevkle izleyerek izcileri uğurlardık. İzci selamını öğrendik. İzci liderini, ocakbaşı ve oymakbaşı ile rollerini orada daha yakından gördük. İzcilik Tesisinin Bahçesine İzcilik Müdürü Beytullah Beyle birlikte yaptırdığımız Yüzme Havuzuna, gerek İzciler, gerekse İlçe gençleri, çok sevinmişlerdi. Yem Yeşil Çam Ağaçları arasına Yüzme Havuzu çok yakışmıştı."
 
Mustafa Kemal KESKİN 
Emekli Mülki İdare Amiri 
Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BİR, ÇAM, ANISI,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1