VASIF TURHAN KAYACIK KİM?
Bin dokuz yüz elli iki yılında Manisa’da doğdu. Çocukluğu Kırkağaç’ta kavun ve tütün tarlalarında geçti. Şair Eşref’in hem anne hem de baba tarafından akraba olması nedeniyle şiir konuşulan bir ortamda büyüdü. Çıraklık yaptığı matbaa düşünsel gelişiminde etkili oldu. Haftada iki gün yayımlanan Yurt Sesi Gazetesi’nin mutfağında yetişti. Çocukluk dönemi şiirleri bu gazetede yayımlandı. Gökçeada Öğretmen Okulu’nu bitirdi. Bin dokuz yüz yetmişli yıllarda öğretmenlerin demokratik kitle örgütü Töb-Der’de yöneticilik yaptı. Aynı yıllarda ikinci TİP’in çalışmalarına katıldı. Bin dokuz yüz doksanlı yıllarda öğretmen sendikası Eğitim-İş’in kurucuları arasında yer aldı.
’’Küreselleşen Dünya’’ ile yeniden başladı şiir yolculuğuna. Gediz Edebiyat dergisinde yayımlanan ’’Teoslu A…’’şiirinin, İzmir’in Dağlarında adlı seçkide yer almasıyla ivmelenen bu yolculuk, iki bin on üç yılında ‘’Evren’in Kuytusunda’’ adlı ilk şiir kitabıyla taçlandı. İkinci şiir kitabı ‘’Yürüdük Hep Yürüdük’’ iki bin on sekiz yılı sonbaharında yayımlandı.
Aylık felsefe, edebiyat, kültür dergisi ‘’Yeni Gelen’’e şiirleriyle katkıda bulunmakta, savaşsız-sömürüsüz bir dünya özlemiyle yazmayı sürdürmektedir.’’Sarmal Düşünceler’’ şairin üçüncü kitabıdır.
DOSTLARA
‘’ Sarmal Düşünceler’’ üçüncü şiir kitabım oluyor. Şiir hep yanı başımdaydı aslında. Eşref’ten aktarılan anılarda, amcamın kitap sandığında bulduğum Edgar Allan Poe’nun Annabel Lee şiirini okurken hayranlıkla, Ahmet Haşim ile ağır ağır çıkarken merdivenleri ve Nazım’ın gözüyle “Memleketimden İnsan Manzaraları”na bakarken, şiir hep benimleydi aslında. “Küreselleşen Dünya” şiiriyle dışa vurup, yazıya döktüm sözde olanları. İlk şiir kitabım yayımlandığında altmış yaşındaydım. İkincisini, hele üçüncüsünü doğrusu düşünmemiştim. Sonraları bir üçlemeye heveslendim romancılar gibi.
Sanatçılara hep imrendim. Kalemini, notalarını, sesini, tuvalini insanlığın eşitliğine özgürlüğüne adayanlara imrendim. Çünkü onlar insanlığın tarihsel akışına yön verecek ve dünya var oldukça hep anılacaklar.1978’liler diye bilinenler, kendini bu yurdun insanlarına adamış bir kuşaktır. Büyük idealleri benimsemiş bu kuşağın coşkular, umutlar sonra da hüzünler yaşamış bireyi olarak, yaşamda bir iz bırakma çabası yazdıklarımın özetidir. Tarih dünyayı değiştirme istencini gösterenleri yazacaktır elbette!
Sevgiyle, dostlukla…
"SARMAL DÜŞÜNCELER" Kitabından bir nefesle soluksuz okunacak şiirlerinden örnekler verelim...Ama kitap tadında okumak isteyenlere de ne eksik ne fazla tamda şiir tadında bu kitaba nerelerden ulaşıp, sahip olabilirsiniz?
Onun da adresini vereceğiz.
Önce bir nefesle soluksuz okunacakların bir kaç örneğine geçelim.
Varan 1:
SAYIKLAMALAR
Feneridir
Uzun yolculukların
Felsefe…
Biliriz
En büyük devrimcidir
Gerçeklik…
Farkındalığı
Öldüren bir duraksamadır
Gerçeküstü…
Kaybolup hayattan
Kendi yarattığına tapınmaktır
Hurafe…
Ürünüdür en üst düzeyde
Örgütlenmiş maddenin
Var olmadı tek başına
Anasıdır bilincin
Akıl diyorlar hep ona…
*********
Varan 2:
FELSEFENİN IŞIĞI
Kimselere
Öğüt vermiyor
Düşündürüyordu
Yalnızca…
Gülüşüyle
Dünyanın
En güzel
Resmini çiziyordu
Seksenlik bilge…
Ve
Felsefenin ışığıyla
Parlayan gözlerinde
Geleceği okunuyordu
Sanki insanlığın…
+++++++++
Varan 3:
SİVAS’A
Metin Altıok’un anısına
Yapma
Olsan da eşiğinde
Ölümün
Böyle şeyler
Söyleme şair
Yanmaz şairler
Yobazların odunda…
Bilirim
Şiir yazarmış kalanlar
Ölenlerin ardından
Söyleme öyle
Bak, çoktan kırık
Gönül sazımızın telleri…
-------------
Elim gidiyor, ama gönlüm el vermiyor.Bu şiirleri kitap kokusundan ayırmaya.
İşte kitapları bulacağınız adresler dostlar.
klarosyayınları@gmail.com
klaroskitap@gmail.com
0552 522 92 15
https://shopier.com
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.