Haber Detayı
25 Haziran 2024 - Salı 05:13
 
Soma'da Geceye Korku Bırakan Deprem
Komşu ilçemiz Soma'nın Büyük Işıklar Mahallesinde gece 1.36 sularında deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'ne göre 5.00 büyüklüğünde açıklanan depremin şiddetini AFAD'ta 4.8 olarak duyurdu.
GÜNDEM Haberi


Soma'da, 25 Haziran 2024 tarihinde saat 01:36:43'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkezi 39.3 enlem ve 27.5336 boylam koordinatlarında, yerin 10.24 kilometre derinliğinde tespit edildi.
Deprem, Soma ilçesine bağlı Vakıflı, Naldöken, Boncuklu, Sevişler, Devlethan ve Akhisar gibi yerleşim yerlerine oldukça yakın bir mesafede gerçekleşti. Depremin Soma'ya en yakın yerleşim yeri olan Vakıflı'ya olan mesafesi sadece 2.01 kilometre olarak belirlendi.
Manisa il merkezi depremin merkez üssüne yaklaşık 75.98 kilometre uzaklıkta bulunurken, çevre illerden Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve Aydın gibi yerlerde de deprem hissedildi. Balıkesir, deprem merkezine en yakın il olarak 55.09 kilometre mesafede yer alıyor.

 

Vali Ünlü'den İlk Açıklama

Manisa Valisi Enver Ünlü depreme ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Ünlü, "Merkez üssü  Soma Büyükışıklar mahallemiz olan saat 01:36 da meydana gelen 4,8 şiddetindeki  depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi,ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun." şeklinde konuştu.

Haber: Evren Şaki

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Soma'da, Geceye, Korku, Bırakan, Deprem,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı