Haber Detayı
23 Aralık 2023 - Cumartesi 12:39
 
KUBİLAY'I ANIYOR MUSUNUZ?
93 yıl bugün genç cumhuriyet şeriat tehdidinin daima karşı devrim için tetikte olduğunun göstergesi olacak vehim bir olay yaşadı. Gencecik bir subayı ve silah arkadaşlarını şehit verdiğimiz bu olay bize öğretmiştirki, emperyaliz hiç durmayacak, daima kendi çıkarları uğruna yeni kalkışmalara fırsat verecektir.
GÜNDEM Haberi


93 Yıl Önce Ne oldu?

Mustafa Fehmi Kubilay 1930 yılında öğretmen olarak İzmir'in Menemen ilçesinde asteğmen rütbesiyle askerlik görevini yaparken 23 Aralık 1930’da Derviş Mehmet'in başında olduğu bir grup isyancı tarafından öldürüldü. Olay, cumhuriyet rejiminin 1925 yılındaki Şeyh Said İsyanı'ndan sonra tanık olduğu ikinci önemli irtica girişimi olup tarihe "Menemen Olayı" ve "Kubilay Olayı" olarak geçmiştir. 

 

100 Yıldır Aynı Mücadele Devam Ediyor

İçeride ve dışarıda kendi çıkarlarını halkın iradesinin önüne koyan tüm emperyal anlayıştakiler, halkın hassasiyetlerini kullanmaya devam etmiştir. Cumhuriyet devrimlerinin halka kazandırdıklarının  farkındalığının artması bu güçlerin çıkarlarını bozmaktadır. Bu sebepledir ki yüzyıldır cumhuriyeti yaşamakla kalmayı, yaşatmak ve ilelebet devamlılığını sürdürmek de bir mücadele gerektirmiştir.

Bu mücadeledirki, tüm Dünya'nın saygı duyduğu lider Mustafa Kemal'i anlamak, fikirleri ve ideallerini gelecek nesillere aktarmak, Dünya medeniyetleri arasında Türk insanının hak ettiği refah ve erdemi kazanmasına katkı sunmaktır.

 

ADD'den Açıklama

Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasetini ve devrimlerini anlatmak için faaliyetlerine devam eden Atatürkçü Düşünce Derneği bugünün tarihinin önemine binaen yeni bir açıklama yayınladı. ADD KIrkağaç Şube Başkanı Serhat Kayın bu açııklamayı bizlerle şu şekilde paylaştı.

Kayın, "Emperyalizm 100 yıldır; Atatürk Cumhuriyeti’ni Antiemperyalist - Tam Bağımsız - Üniter Ulus Devlet özünden kopararak, Ulus olma bilincimizi ve Ulusal Birlik oluşturma irademizi mikromilliyetçilik (etnik ırkçılık) ve mezhepçilik tuzaklarına düşürdüğü sözde aydınların propagandaları ile körelterek uydusu olacak bir Din Devletine dönüştürme çabasından hiç vazgeçmedi, aramızdan uşak devşirmekte de hiç zorlanmıyor. Bu bağlamda, İsmet İnönü’nün “Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içinden bizim kadar hain yetiştirebilsin.” ve Kâzım Karabekir’in “Öyle puslu ki hava, şeytan bile Müslüman mintanı giyiyor,” sözleri ibret vericidir.

Esasen onyıllardır yaşadığımız, emperyalizmin yeni Derviş Mehmetler, Laik Cumhuriyetin de yeni Kubilaylar yetiştirme mücadelesidir. Mücadeleyi hiç kuşkusuz yine Kubilaylar kazanacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği; emperyalizm taşeronu Dinci Karşı Devrim ihanetine geçit vermemek için Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşmak azim ve kararındadır. Menemen yiğitlerimizle birlikte Cumhuriyetimiz’in bekası, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliği uğruna toprağa düşen bütün şehitlerimizi şükranla, minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KUBİLAY'I, ANIYOR, MUSUNUZ?,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1