Haber Detayı
27 Eylül 2024 - Cuma 16:56
 
Fernas İşçileri Ankara Yolunda Kırkağaç'tan Geçti
AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait FERNAS madencilik işçileri iş güvenliği ve ücret taleplerine yönelik haklı mücadeleleri için Ankara yürüyüşüne geçtiler. Eylemin 30.gününde Soma'dan yola çıkan madenciler bugün Salihli'ye vardılar. İlk durakları Kırkağaç olan madenciler Kırkağaç belediyesi desteğinde çamda mola verdi.
GÜNDEM Haberi


Fernas işçileri direnişi 30. gününde bugün Salihli'deler. Zorlu yürüyüş yolunda zaman zaman sağlıkları bozulan maden emekçileri haklı mücadelelerinden vaz geçmiyor.

Madencilik şirketi yöneticileri tarafından sendikalı olmalarıyla ilgili de mobing gören işçilerin8'i işten çıkartıldı, diğer madenciler ise iş güvenliği koşullarının iyileşmemesi sebebiyle işten el çekme haklarını kullanıyor.

Ölmemek İçin Direniyoruz

Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez'in de Çam mesire alanında kendilerine katılarak desteklerini paylaştığı işçiler taleplerini 3 madde ile sıralıyorlar.

-ISİG önlemleri alınsın,
-Düşük maaşlar Soma ortalamasına çekilsin,
-Sendikal haklar tanınsın.

Çam mesire alanında Kırkağaç TV'ye açıklama yapan madencilere ait röportajları sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

 

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: Fernas, İşçileri, Ankara, Yolunda, Kırkağaç'tan, Geçti,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı