Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 23:08
 
FAŞİZMİN ORTAKLARI
1939-1945 yılları arasında 60 milyon insanın ölümüne neden olan cani, bunu yalnız başına yapabilir miydi?
SİYASET Haberi


HİTLER'İN DESTEKÇİLERİ

 

1939-1945 yılları arasında 60 milyon insanın ölümüne neden olan cani, bunu yalnız başına yapabilir miydi?

 

Hitler aynen Mussolini ve Franco gibi katolik kilisesinin rızasına güveniyordu. Ayrıca arkasında büyük bir sermaye gücü vardı. Hugo Boss, ordusunu giydirdi. Bertelsman, subaylarını eğiten eserleri bastı. Uçakları Stanford Oil'in verdiği yakıtla uçurdu. Askerler Ford marka kamyon jiplerle yolculuk ettiler. Bu araçların yaratıcısı ve "Uluslararası Yahudi" kitabının yazarı Henry Ford, O'nun esinlendiği kişi oldu. Ayrıca Yahudileri belirlemeyi sağlayan IBM şirketinin başkanına madalya taktı. Rockefeller Foundation, Nazi tıbbının ırkçı araştırmalarını finanse etti.

 

Başkanın babası Joe Kennedy, o sıralar birleşik devletlerin Londra büyükelçisi, ama Almanya büyükelçisi gibi hareket ediyordu. Başkanların babası ve dedesi Prescott Bush, servetini Hitler'in hizmetine sunan Fritz Thyssen ile işbirliği yaptı. Deutsche Bank, Auschwitz toplama kampının inşaasını finanse etti.

 

Daha sonraları Bayer, Basf, ya da Hoechst olarak anılacak olan Alman kimya sanayi devi IGFarben konsorsiyomu kamplardaki mahkumları kobay olarak ya da işgücü olarak kullanıyordu. Bu köle işçiler her şeyi, hatta kendilerini öldürecek olan gazı bile üretiyordu. Mahkümlar ayrıca Krupp, Thyssen, Siemens, Varta, Bosch, Daimler Benz, Volkswagen, BMW gibi Nazi çılgınlıklarının ekonomik temelini teşvik eden başka şirketler için çalışıyorlardı.

 

İsviçre bankaları mahkümların altınlarını "mücevher ve dişlerini" Hitler'den satın alarak para kazandılar. Altınlar, sınırın kanlı, canlı kaçaklara karşı, sıkı sıkıya kapalı olduğu İsviçre'ye şaşılacak kadar kolay giriyordu.

 

Coca Cola firması Fanta'yı savaş ortasında Almaya pazarı için üretti. Aynı dönemde Unilever, Westinghouse ve General Elektrik firmaları da Almaya'da ki yatırımlarını ve kazançlarını katladılar. Savaş bitince ITT firması, müttefiklerin bombardımanının Almanya'daki fabrikalarına verdiği zararı gerekçe gösterip milyonluk bir tazminat kazandı.

 

Yani İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda kazanan KAPİTALİZM oldu. Diğer yanda 60 milyon çeşitli uluslardan insan öldü.

 

NOT: Daha geniş bilgi için Can Yayınları'ndan Anna Seghers'in Ölüler Genç Kalır ve Stefan Zweig'ın Dünün Dünyası kitaplarını öneririm.

 

Paplo Picasso (Guernica) 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: FAŞİZMİN, ORTAKLARI,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1