Haber Detayı
16 Ocak 2024 - Salı 23:08
 
EMEKLİ AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ
16 milyon emekli hükümetin açıklayacağı maaş zammı açıklamasını bugün aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Ocak akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile emeklileri yine hayal kırıklığına uğrattı.
GÜNDEM Haberi


Ülkemizin emeklilerinin günlerdir beklediği zam sorunsalı bugün   netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin maaşlarına 5 puanlık artış yapıldığını ve zammın yüzde 42.60 olduğunu açıkladı.


En düşük emekli maaşı da yüzde 33.33 oranında zamlanarak,  7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri dikkat! şte kuruşu kuruşuna hesaplamalar

Emekli maaşlarına yapılan zam kök maaşları da etkilemiş oldu. Kök maaş konusu kafaları iyice karıştırdığı için big parada kalem kalem yapılan hesap tablosunu sizler için paylaşıyoruz. 

YÜZDE 42.60 ZAMMA GÖRE KÖK MAAŞ HESAPLAMASI

Bu Rakamlar Halkımızı Sefalette Eşitlemiştir

Milyolarca emeklinin beklentisi, yerel seçim öncesi hükümetin daha iyi bir açıklama yapması yönündeyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması büyük hayal kırıklığına sebebiyet vermiş ve emeklilerin bir kez daha sefalate mahkum edildiklerinin duyurusu yapılmıştır.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: EMEKLİ, AÇLIĞA, MAHKUM, EDİLDİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1