Haber Detayı
25 Temmuz 2021 - Pazar 15:50
 
COMERT ABD ÖZGÜR VE SİVİL GACETECİ
ABD uşaklarının maskeleri düşüyor.
MAKALE Haberi


Dünya'ya demokrasi ve özgürlük kusan ABD bizim gibi ülkelerde fonlarla insan besliyor. 

 ABD Türkiye'de bağımsız, sivil ve özgür gazetecilere dolar fonluyor. Irak'lı çocuklara ölüm kusuyor. Bunu bize nasıl anlatıyor şu ahmaklar? ABD'nin, Soros'un, AB'nin ülkemize pompaladığı eurolar, dolarlar acaba kendilerine nasıl geri dönüyor?

Bunu biz anlamayacağız öyle mi?

Fonlarla süslenmiş sözcükler, sahte kariyerler bizim gözlerimizi kör edecek öyle mi?

Muhteşem ABD öyle mi?

Dünya'nın çeşitli coğrafyalarında milyonlarca insanın katledilmesinde ki rolünü görmeyecekmiyiz? 

Körmüyüz?

Elbette bizimde gözlem yapacak fikirlerimiz var. Tam Bağımsız Türkiye diye bir idealimiz var. Onun içindir ki, bu ülkede kim ABD uşaklığını süsleyerek piyasaya sunmaya kalkışırsa bunu teşhir etmek görevimizdir. 2021 yılında değişen ABD yönetimi "Deniz Aşırı Muhtemel Operasyonlar" başlıklı sözde savunma bütçesi için 740,1 milyar dolar ayırdı. Ve Biden la beraber bu bütçe onaylanıp kullanıma sokuldu. İşte bu bütçenin nerelerde kullanıldığına dair kamuoyuna düşen haberlerden öğreniyoruz ki; bilgi kirliliği yaratılmak üzere dijital medyada ABD fonlarının beslemeleri yaldızlı yalanlarını sunuyorlar. Youtube da fetöcü kirli yüzler utanmazca masumiyet rollerine soyunmuşlar. Dün alçaklıkta sınır tanımayanlar bu gün yurdundan sürgün yemiş masumları oynuyorlar. Bu ülkenin vergileri ile alınmış, halkın malı olan silahlarla halkına kurşun sıkanları, bu alçaklar beslemedi mi?

Bir anda olmuyor toplumsal çözülmeler. Zaman ve kaynak gerektiriyor. İşte o kaynak ABD politikalarını cilalamak üzere piyasaya sunulmaya devam ediyor. Halkın gözünü boyamak için, çok masum ve hoşa gidebilecek projelerle geliyorlar. Fonlarla dolar pompalanıyor, euro pompalanıyor beslemelere. Ve bu beslemeler karşımıza çeşitli akademik ünvanlara çıkabiliyorlar, gazeteci, yardım kuruluşları, dernekler vs. vs. 

Sözcü Gazetesinde Necati Doğru bu gün Fondaş Gazeteciliği yazmış;

"Dün “Gazeteciler ve Basın Bayramı” kutlandı ve denk geldi “Yandaş Gazetecilik ile Fondaş Gazetecilik” üzerine çok sayıda yazı ile haber yayımlandı.

Gazeteci tartışılıyor.

Nedir?

Ne değildir?

Nasıl olmalıdır?

Benim 40 yıldır yaptığım gözlemlere göre gazeteci için 5 ölüm vardır. Bir gazete ya da TV sahibi, bir gazete muhabiri, bir gazete yazarı, 5 adımdan birini ya da birkaçını atarsa ölmüş demektir. Hepsini yaparsa zaten doğmadan ölmüş sayılır..."

Bu fon sadece gazetecilere aktarılmıyor. Bundan hiç kuşkumuz yok. Onlarıda ileride göreceğiz bundan hiç kuşkum yok. ABD den beslenenlerin saklanmak gibi bir güçleri yok. Bu ülkenin yurtseverleri onları sezip, teşhir etmekde geç kalmazlar. 

Önemli olan halkımızın buna aldanmaması.

Ama şu bir gerçektir... Türkiye'nin gerçeği, sırtını ABD ye, AB ye dayayıp iktidar olunamayacağıdır. Güneydoğuda pkk-ypg yi "Kara Gücü" olarak tanzim edip onu silahlandıranlar aynı silahlanmayı Batı'da da sürdürüyor. (Burnumuzun dibinde Dedeağaç'a yığınak yapılıyor. Haber için tıklayın ! ) İçimizde ki uşaklıkta sınır tanımayan bu zehir merkezleri, bizi kandıramazlar.

Son dakika haberi Oda Tv de (Haber için tıklayın ! )

ABD ile mücadele etmeyenler geleceğini peşkeş çeker. Çocuklarını kurban verir.

Aşağıda odatv nin o vakıf dan fonlanan kuruluşları yazan haberi;

"Türkiye’de kritik kuruluşların ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’dan yüz binlerce dolarlık hibe aldığı ortaya çıktı. Bu kuruluşların başında gazeteci Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope adlı haber sitesinin olması dikkat çekti.

Vakfın kendi internet sitesinden açıkladığı listede Türkiye’den birçok kuruluş var. On binlerce dolarlık destek alan kurumlar arasında Anadolu Kültür Derneği,

Hrant Dink Vakfı,

Filmmor Kadın Kooperatifi,

140Journos,

Mezopotamya Vakfı,

IKSV, Serbestiyet,

Hafıza Merkezi,

Sivil Sayfalar,

Sabancı Üniversitesi,

Bağımsız Gazetecilik Platformu

P24,

Mekanda Adalet Derneği,

Mor Çatı Kadın Derneği,

Ekonomi ve Dış Politikalar Merkezi (EDAM)

TESEV,

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV),

Yurttaşlık Derneği

Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) bulunuyor."

...... ( Haber için tıklayın )

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: COMERT, ABD, ÖZGÜR, VE, SİVİL, GACETECİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı