Haber Detayı
29 Ağustos 2024 - Perşembe 23:28
 
Çiftçi Turgutlu'dan Hükümete Seslendi
Cumhuriyet Halk Partisi yurdun dört bir yanında gerçekleştirdiği üretici mitinglerinden sonra Genel Başkan Özgür Özel'in memleketi Manisa'da büyük çiftçi mitingi düzenledi. Manisalı eçiftçiler hükümete seslendi, "Geçinemiyoruz!"
MANİSA GÜNDEM Haberi


Turgutlu Koza pazar meydanında gerçekleştirilen mitingte CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçinin sorunlarını ve taleplerini duyurmaya devam edeceklerini belirterek, "Bizi tahrik etmek için suni gündemler oluşturmaya çalışıyorlar. İstediğiniz kadar uğraşın, domates, pamuk, üzüm, fındık, çay, fıstık üreticisi bu haldeyken sizin gündeminizin peşine takılmam. Benim gündemim, milletimizin efendileri çiftçilerimizin gündemi" dedi.

"ÇİFTÇİ, DOSTUNU DÜŞMANINI BİLECEK"

Çiftçilerin banka borçlarının silinmesi konusunu gündeme taşıdığını ifade eden Özel, şöyle konuştu:

"Bugün çiftçilerin borçlarının faizlerinin silinmesini istiyorum kabul etmiyorlar. Sadece geçen sene vazgeçilen kurumlar vergisi 660 milyar lira. Kim veriyor bunu, patronlar veriyor, şirketler veriyor, holdingler veriyor. Onlara gelince 660 milyarı bir kalemde sileceksin, çiftçinin sadece faizini silin dediğimizde 'kaynak yok' diyeceksiniz. Siyaset öncelik belirleme işidir. Ben CHP Genel Başkanıyım, bizim önceliğimiz, işçiler, emekçiler ve elbette çiftçiler. Oy günü gelince köy kahvesine gelenler, oyunuzu isteyenler, seçim geçince zenginlerin borçlarını silenler sizin borcunuzu değil, faizini bile silmeye yanaşmıyorsa çiftçi, dostunu düşmanını bilecek."

Kırkağaçlı Çiftçi "Suyumuz Yok, Mahsul Para Etmiyor

Mitinge giden Kırkağaçlı çiftçiler gazetemize ilçemizde yaşanan su sıkıntılarını, mahsullerinin para etmediğini hatırlatıyorlar. Geçmişte ilçemiz mahallelerinin göç aldığını, üretici yaş ortalaması 35 civarı olduğunu aktaran çiftçiler zeytinden, kavundan bekleneni alamamaktan korktuklarını ifade ediyorlar.

Çiftçiler Dertlerini Dövizlerle Anlattı

Mitinge gelen çiftçiler hazırladıkları renkli dövizler ile de mesajlarını iletti. Birbirinden renkli dövizler aslında çiftçinin sorunlarının ne kadar çok olduğunu gözler önüne serdi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çiftçi, Turgutlu'dan, Hükümete, Seslendi,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı