Haber Detayı
01 Temmuz 2023 - Cumartesi 21:27
 
CHP İLÇE BAŞKANI'NI ARIYOR
Bu Kırkağaç bir garip memleket sahiden. Küllerinden doğmayı beceriyor ama bir türlü cehaleti yenemiyor. Ekinler elde kalacak ama tarımdan sorumlu olanları alkışlayabiliyor. Haydi gel çık işin içinden?
SİYASET Haberi


Bir garip memleket şu Kırkağaç !

 

Genel anlamda 2. yüz yılında Cumhuriyeti kuran parti, tarihi bir hüsranla kendine umut bağlayan milyonları hüsrana uğrattığı bir Genel Seçim sonrası Yerel Seçimlere 9 ay kala Kırkağaç gibi bir yerde ilçe başkanlığı için üç aday çıkarıyor.

 

Bu her açıdan umut tazeleyecek bir olay bence. İktidar partisinin son 20 yılda en kaybetmeye yakın olduğu bu süreci yönetemeyen bir ana muhalefet partisi doğal olarak dağılmaya en yakın olduğu zamandır. Ama işte ‘Kurucu Parti’ olmasının büyük şansını kullanıp bitiremeyen beceriksizlere inat Kırkağaç ilçe başkanlığı için üç aday çıkarıyor.

 

Alkışlanmalı.

 

Alkışlıyorum.

 

Bayram tatilinde ziyaret ettiğim arkadaşlardan edindiğim izlenimleri yazmak için içime düşen dürtüyle hızlı ama kısa ve öz yazmayı deneyeceğim.

 

Öncelikle Özcan Kaçar’la görüştüm, “delege seçimleri sonrası her üç adayın olduğu bir konferans oturma katılırmısın?” dedim kabul etti.

Ayhan Düzova, Üstün Dönmez  ve Yiğitcan Karacaoluk’la görüştüm, her üçünden de olur aldım.

 

Netice itibarıyla delege seçimleri sonrası umarım bir aksilik çıkmaz her üç aday ve Özcan Kaçar başkanı bir ekranda sizlerle buluşturabiliriz.

 

KIRKAĞAÇ BİR BAŞKA MEMLEKET.

Ben 1977 den beri kendimi Kırkağaç’ta buldum bulalı tanık olduğum ilkleri yazayım başlık olarak isterim. Çünkü Kırkağaç başka bir memleket.

 

1980 faşist darbesinden sonra yerel anlamda belki ilk dergi denemesi çıkaran ilçedir Kırkağaç. (1982 Sanata İlk Adımlar) http://www.kirkagactv.com/dosyalar/ilk-adimlar.pdf

 

1983-1987 arasında Şair Eşref Tiyatrosu, Kırkağaç Halk Eğitim Derneği etkinlikleri Halk Müziği Koro çalışma ve Konserleri, Kırkağaç Kütüphanesi etkinlikleri… Onlarca genç bu etkinliklere katılmış ve bu gün her biri kariyer sahibi.

 

1993 yılın da Manisa’nın ilk (belki de Türkiye’de ilki olabilir) Kırkağaç’ın tek TV Kanalı kuruluyor. Manisa Valisi şaşkınlıkla karşıladı. ( Buna tanık o dönem Kaymakamımız sevgili Mustafa Kemal Keskin’dir) Sevgili Mustafa Kemal Keskin watsap hesabımızdan bizi her zaman onurlandırıyor. Yine o dönemin canlı tanığı sevgili Gökçe Kaymakamımız cengiz Gökçe keza o da watsapp hesabımızda bizi onurlandırıyor.

 

Kırkağaç’ın özel durumu sadece bunlarla yeterli değil. Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyetine Başbakanlık yapıp son olarak 9. Cumhurbaşkanımız Rh. Süleyman Demirel’in Akhisar miting alanını ona emanet ederek ayrıldığı Manisa da en değerli yol arkadaşı Rh. Kazım Kayadipli oda bir Kırkağaç’lıydı.

 

Benim tanık olduğum dönemden başlayan Kaymakamlarımız sevgili Atilla Yaşa, Mehmet Fahri Can, Mustafa Kemal Keskin, Cengiz Gökçe her biri kendi alanlarında on numara kariyer sahibi ve devlet adabını onurlarıyla taşıyıp o dönemin olanaksızlıklarına rağmen Kırkağaç’ta iz bırakanlardı.

 

Şimdi bu dönemde tarihi bir yenilgiye uğratılmış Atatürk’ün partisi ilk defa üç adaylı bir seçime hazırlanıyor.

 

Kim kazanırsa kazansın başlangıç mükemmel. İlk defa üç adaylı bir ilçe başkanlığı seçim süreci. Bu Kırkağaç için çok değerli.

 

Ama gönül isteki o tanışık olduğumuz “CHP ye has delege avcılığı” süreci yaşanmasın.

 

Kırkağaç’ın bir adım öne yürümesi için en doğru adayın kazanması dileğimizle.

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: CHP, İLÇE, BAŞKANI'NI, ARIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1